Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Detroit už vedie nad favorizovaným Chicagom
Zdielať na

Detroit už vedie nad favorizovaným Chicagom

DETROIT / Hokejisti Detroitu Red Wings zvládli prvý domáci zápas v semifinále Západnej konferencie NHL a po výhre 3:1 vedú v sérii s Chicagom Blackhawks 2:1.

Vo vyrovnanom súboji strelili Gabriel Nyquist a Drew Miller v priebehu 31 sekúnd v 28. a 29. min dva góly, na ktoré v 45. min odpovedal Patrick Kane. Nádej Blackhawks na dobrý výsledok netrvala dlho, už o 131 sekúnd neskôr stanovil konečné skóre Pavel Daciuk. Brankár Detroitu Jimmy Howard mal 39 úspešných zákrokov, Carey Crawford na opačnej strele vyriešil 27 streleckých príležitostí domácich. Michal Handzuš odohral 7:24 min, ďalšie dve strávil na trestnej lavici a mal aj jednu strelu. Marián Hossa odkorčuľoval 18:16 min, počas ktorých vystrelil trikrát.

Chicago prehralo len deviatykrát v sezóne.

Pred sériou s Detroitom boli Blackhawks favoritmi, ale zatiaľ to potvrdili len v prvom súboji. Hráčov i vedenie Chicaga nahnevala situácia krátko po góle na 1:2, keď skóroval Andrew Shaw, ale rozhodcovia pre postavenie hráča v bránkovisku zásah neuznali. "Nemôžeme s tým súhlasiť. Brankára sa vôbec nedotkol. Bol to dôležitý moment. Namiesto vyrovnania na 2:2 bolo stále 1:2 a súper hneď pridal tretí gól. Ak by sme vyrovnali, dostali by sme sa na koňa," tvrdil po stretnutí tréner Chicaga Joel Quenneville, ktorý pred stretnutím urobil zmeny v zostave. Michal Handzuš nastúpil napokon vo štvrtom útoku s Michaelom Frolíkom a Marcusom Krugerom.

V Detroite cítia šancu...

... že by mohli vyradiť doterajšieho suveréna tejto sezóny. "Aj v základnej časti sme s nimi odohrali vyrovnané zápasy. Vieme, že majú skvelý tím, ale my sa zlepšujeme. V tejto sérii sa môže stať čokoľvek. Rešpektujeme silu súpera," tvrdil útočník Red Wings Patrick Eaves. Tréner Mike Babcock je však opatrnejší: "Súčasné vedenie nič neznamená, ešte sme nič poriadne nedokázali." V poradí štvrtý zápas série sa hrá vo štvrtok v Detroite. "V ďalších súbojoch musíme nájsť priamejšiu cestu k bránke. Keď sa nám to podarí, príde aj odmena. Cez obranu Detroitu sa ťažko preniká, ale s odhodlaním a nasadením sa dá všetko," doplnil Joel Quenneville.

Toews strieľa slepými

V drese Blackhawks sa momentálne trápi predovšetkým kapitán Jonathan Toews, ktorý neskóroval už deväť zápasov za sebou. Nepodarilo sa mu to ani zo siedmich pondelkových striel. "V minulosti mnohí hráči z našej kabíny už podobné situácie zažili. Vieme, že nás čaká ešte dlhá séria a budeme bojovať až do jej konca," povedal Toews.


Výsledok pondelkového stretnutia 2. kola play-off zámorskej hokejovej NHL (hrá sa na štyri víťazstvá):

ZÁPADNÁ KONFERENCIA Semifinále:

Detroit - Chicago 3:1 (0:0, 2:0, 1:1) - stav série: 2:1

Góly: 28. Nyquist (Brunner, Andersson), 29. D. Miller (Eaves, Emmerton), 47. Daciuk (Franzén, B. Smith) - 45. P. Kane (Keith)

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články