Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Graňák obhájil s Dinamom Moskva Gagarinov pohár
Zdielať na

Graňák obhájil s Dinamom Moskva Gagarinov pohár

Zdroj: sita, Graňák a Gagarinov pohár

MOSKVA / Hráči Dinama Moskva obhájili Gagarinov pohár určený pre celkového víťaza play-off Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL).

Dinamo zvíťazilo v stredajšom šiestom zápase finále vyraďovacích bojov medzinárodnej súťaže na ľade Traktora Čeľabinsk 3:2 po predĺžení a v celej sérii dominovalo 4:2 na zápasy.

Dinamo využilo druhý mečbal, keď v pondelok v domácom prostredí sa jeho hokejistom nepodarilo ukončiť sériu. Zo zisku trofeje sa tešil aj slovenský obranca Dominik Graňák. Ten sa stal prvým slovenským dvojnásobným víťazom Gagarinovho pohára. Doposiaľ ho raz získali aj útočník Roman Kukumberg a obranca Tomáš Starosta.

Rozhodujúci gól stredajšieho šiesteho duelu dosiahol v šiestej minúte predĺženia hosťujúci útočník Alexej Cvetkov. Jednu aisstenicu si pripísal aj Graňák, ktorý v 35. min prihral na gól Dmitrijovi Pestunovovi.


Finále play-off KHL - šiesty zápas - streda - výsledok (hralo sa na štyri víťazstvá):

Traktor Čeľabinsk - Dinamo Moskva 2:3 po predĺžení (1:0, 0:2, 1:0 - 0:1) - konečný výsledok série: 2:4, Dinamo získalo Gagarinov pohár

Góly: 15. Jakuceňa (Quint), 50. Kontiola (A. Kosticyn) - 32. Soin (Gorochov, Kvapil), 35. Pestunov (GRAŇÁK, Gorochov), 66. Cvetkov (Kokarev, Mosaľov)

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články