Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dinamo Moskva vyhralo Západnú konferenciu KHL, čaká na súpera
Zdielať na

Dinamo Moskva vyhralo Západnú konferenciu KHL, čaká na súpera

Zdroj: sita, Dominik Graňák v drese Dinama

MOSKVA / Hokejisti Dinama Moskva majú šancu obhájiť Gagarinov pohár. Vo finále Západnej konferencie Kontinentálnej hokejovej ligy zdolal tím slovenského obrancu Dominika Graňáka petrohradský SKA 4:2 na zápasy, pondelkový šiesty duel vyhral 5:1.

Dinamo Moskva v boji o Gagarinov pohár pre najlepší tím KHL narazí na lepšieho z Východnej konferencie, kde vo finále hrajú Čeľabinsk a Kazaň.

Petrohrad aj druhý rok po sebe neuspel proti Dinamu Moskva vo finále Západnej konferencie. Vlani bola séria jednoznačnejšia v prospech tímu z metropoly Ruska (4:0 na zápasy). SKA vstupoval do terajšej série v pozícii mierneho favorita, keďže vyhral základnú časť. Ambiciózny tím z mesta na Neve, ktorý označujú za najbohatší v Európe, si na premiérový Gagarinov pohár bude musieť ešte minimálne rok počkať.

Veľkú zásluhu na pondelkovom víťazstve Dinama má Čech Marek Kvapil, ktorý dosiahol hetrik. V 26. min otvoril skóre a o tri minúty neskôr pridal aj druhý gól. Petrohrad dvihol ešte hlavu zásluhou Jevgenija Arťuchina, ale do konca druhej tretiny sa ešte presadil aj domáci Iľja Gorochov. Dinamo si vedenie v záverečnej časti hry ubránilo a navyše zásluhou Kvapila a Sergeja Koňkova náskok ešte zvýšilo.

Finále Západnej konferencie KHL (hrá sa na 4 víťazstvá):

Dinamo Moskva - SKA Petrohrad 5:1 (0:0, 3:1, 2:0) - konečný stav série: 4:2, Dinamo Moskva sa stalo víťazom Západnej konferencie a postúpilo do súboja o Gagarinov pohár
Góly: 26. Kvapil (Petružálek), 29. Kvapil (Soin, Petružálek), 37. Gorochov (Kokarev, Cvetkov), 49. Kvapil (Petružálek, Soin), 56. Koňkov - 35. Arťuchin, 7596 divákov

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.