Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Graňák túži po pohári, Dinamo vedie vo finále už 2:0
Zdielať na

Graňák túži po pohári, Dinamo vedie vo finále už 2:0

Zdroj: web

MOSKVA 8. apríla (SITA) - Hokejisti Dinama Moskva zvíťazili aj v druhom finále Kontinentálnej hokejovej ligy o Gagarinov pohár nad Traktorom Čeľabinsk.

Po nedeľňajšom úspechu 2:1 zdolal obhajca trofeje v pondelok súpera z Východnej konferencie 3:2. V poradí tretí duel série sa hrá vo štvrtok v Čeľabinsku. Dinamo s Dominikom Graňákom v zostave delia od druhého zisku Gagarinovho pohára dve víťazstvá.

Aj v pondelok sa hral vyrovnaný zápas, dôležitú úlohu v ňom zohrali českí útočníci. Skóre otvoril domáci Jakub Petružálek, do konca prvej tretiny vyrovnal Jan Bulis. Na gól Bielorusa Andreja Kosticyna odpovedal v tretej časti hry Marek Kvapil. O výsledku rozhodol tvrdou delovkou spomedzi kruhov v 58. min Fín Janne Jalasvaara. Slovenský obranca Dominik Graňák odohral 23:36 min a bol najvyťažovanejším hráčom Dinama.

Výsledok - druhé finále Gagarinovho pohára v hokeji (hrá sa na 4 víťazstvá):

Dinamo Moskva - Traktor Čeľabinsk 3:2 (1:1, 0:1, 2:0) - stav série: 2:0

Góly: 11. Petružálek (Cvetkov, Kokarev), 44. Kvapil (Gorochov, Jeriomenko), 58. Jalasvaara (Mosaľov, Kokarev) - 18. Bulis (Riabykin, J. Kuznecov), 32. A. Kosticyn (Riabykin, Quint), 8341 divákov

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články