Jasno
24°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Highlight: Zvolen vyhral v Košiciach a v sérii vedie už 3:0
Zdielať na

Highlight: Zvolen vyhral v Košiciach a v sérii vedie už 3:0

Zdroj: sita, Košice-Zvolen

KOŠICE / Hokejisti HKm Zvolen majú na dosah druhý titul v klubovej histórii (predtým 2001), vo finálovej sérii Slovnaft play-off Tipsport extraligy 2012/2013 vedú nad Košičanmi už 3:0 na zápasy.

Zverenci Petra Mikulu zvíťazili vo štvrtkovom stretnutí na ľade Steel arény 3:2, hoci zaostávali 0:1 aj 1:2. Rozhodujúci gól strelil v 55. minúte Andrej Podkonický. Štvrtý zápas série je na programe v piatok 12. apríla o 18.00 h.

Hokej - Tipsport extraliga 2012/2013 - finále Slovnaft play-off - tretí zápas (hrá sa na 4 víťazstvá):

HC Košice - HKm Zvolen 2:3 (1:0, 0:1, 1:2) - stav série: 0:3

Góly: 5. R. Jenčík (D. Pašek, Marcel Haščák), 44. R. Jenčík (D. Pašek, Marcel Haščák) - 21. P. Zuzin (L. Čierny), 49. L. Jurík (J. Mucha, Škvaridlo), 55. Podkonický (Puliš)
Vylúčení: 1:2 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc, Kubuš - M. Korba, Smrek, 6091 divákov

Košice: Hylák - Cebák, Štrbák, Kolba, Šeda, Martin Chovan, Deyl, M. Novák - Marcel Haščák, D. Pašek, R. Jenčík - Boltun, T. Marcinko, Spilar - Š. Novotný, Marek Slovák, Jokeľ - P. Svitana, Mlynarovič, O. Gmitter
Zvolen: Šimko - L. Čierny, Juraško, Novajovský, J. Mucha, Hraško, Hertl, Pichnarčík - P. Zuzin, Brabenec, Podkonický - Škvaridlo, L. Jurík, Michal Chovan - Kalla, M. Jurík, Čurilla - Puliš, Mahdalík, Martin Ďaloga - Ľ. Zuzin (od 28. min)

Strelecký účet stretnutia mohol otvoriť v 3. min hosťujúci Čurilla, boli to však domáci, ktorí sa tešili z prvého gólu. Jenčík svoj prvý pokus v presilovke ešte nepremenil, ale v 5. min zužitkoval výbornú prihrávku Pašeka a sám pred Šimkom nezaváhal - 1:0. Zvolenský brankár potom vyrazil nepríjemnú Deylovu strelu a skvele si počínal aj pri príležitosti Gmittera, ktorý bol osamotený pred bránkou.

Úvod druhej tretiny vyšiel Zvolenu. Čierny vystrelil od modrej čiary a teč Petra Zuzina znamenal vyrovnanie - 1:1. Hosťujúcemu tímu tento gól pomohol. Zvolen ožil a podstatne viac vzruchu bolo pred Hylákom. Obranca Košíc Cebák sa síce predral až pred súperovu bránku, ale tam našiel dobre postaveného Šimka. Domáci gólman Hylák musel kryť pokus Čurillu, Podkonický v 25. min minul odkrytú časť bránky a z podobnej pozície sa nepresadil ani Michal Chovan. V polovici stretnutia sa pred Hylákom ocitol osamotený Škvaridlo, košický brankár však vyšiel zo súboja víťazne. V 35. min to bol opäť Škvaridlo, ktorý zamestnal Hyláka. Podkonický mal o minútu neskôr v ideálnej príležitosti vychýlenú mušku.

V 43. min mieril Novotný spomedzi kruhov nepresne, ale o minútu na to domáci Jenčík prekvapil Šimka a Košičania viedli 2:1. V 49. min sa však začínalo odznova, Muchovu strelu vyrazil Hylák, na dorážku Lukáš Juríka bol však už prikrátky - 2:2. Veľkú chybu Deyla v 55. min potrestal po pohotovom zakončení Podkonický - 2:3. Domácim sa nepodarilo vyrovnať ani v záverečnej polminútovej hre bez brankára.

Milan Staš (tréner Košíc): "Z našej strany bola prvá tretina veľmi dobrá, utvorili sme si dostatok šancí na to, aby sme viedli viac ako jednogólovým rozdielom. Do druhej časti hry sme vstúpili veľmi zle, súpera sme nechali vyrovnať po našej veľkej chybe. Prvá tretina bola naša, druhá patrila súperovi. Tretie dejstvo bolo kto z koho. Spravili sme dve hrubé chyby, ktoré súper potrestal. Preto sme prehrali."
Peter Mikula (tréner Zvolena): "Prvú tretinu sme spackali napriek môjmu upozorneniu, že domáci na nás 'vyletia'. Nakoniec sme inkasovali jeden gól. Po dohovore počas prvej prestávky a šťastnom góle zo začiatku druhej tretiny sme výrazne narušili sebavedomie Košíc. Utvorili sme si tlak, vyrovnali sme a mohli sme dať aj viac gólov. Veľkým pozitívom je, že sme zápas otočili, vyhrali sme zaslúžene."

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

Súvisiace články