Polojasno
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Highlight: Zvolen vedie v sérii s Košicami už 2:0
Zdielať na

Highlight: Zvolen vedie v sérii s Košicami už 2:0

Zdroj: sita, Zvolen-Košice

ZVOLEN / Hokejisti HKm Zvolen vedú vo finálovej sérii Slovnaft play-off Tipsport extraligy nad hráčmi HC Košice 2:0. Zvolenčania zvládli oba domáce stretnutia, v pondelok zdolali súpera z východu Slovenska 2:1.

Podobne ako v nedeľu (2:1 po sam. nájazdoch) sa hral pod Pustým hradom zápas, v ktorom dominovali obrany nad útokmi. Skóre otvoril v 47. min Jaroslav Kalla. Oceliarom v závere nevyšla dlhá presilovka o dvoch hráčov, v ktorej inkasovali z hokejky Kamila Brabenca. V dramatických posledných sekundách znížil Marcel Haščák, ale hosťom sa už nepodarilo vyrovnať.

Aj po pondelku platí, že Košice v tejto sezóne ešte vo Zvolene nezvíťazili. V ôsmom vzájomnom súboji oboch finalistov v tomto súťažnom ročníku si víťaz základnej časti pripísal už siedmy triumf. V poradí tretí duel série sa hrá vo štvrtok 11. apríla v Košiciach.


Hokej - Tipsport extraliga 2012/2013 - finále Slovnaft play-off - druhý zápas (hrá sa na 4 víťazstvá):

HKm Zvolen - HC Košice 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)

Góly: 47. Kalla (Ľ. Zuzin, M. Jurík), 59. Brabenec (L. Čierny) - 60. Marcel Haščák
Vylúčení: 5:3 na 2 min, navyše: 58. Hraško (Zvolen) 10 min nešp. správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Baluška, D. Konc - Šefčík, M. Valach, 4921 divákov

Zvolen: Šimko - L. Čierny, Juraško, Novajovský, J. Mucha, Hraško, Hertl, Pichnarčík - P. Zuzin, Brabenec, Podkonický - Škvaridlo, L. Jurík, Michal Chovan - Čurilla, M. Jurík, Kalla - Puliš, Mahdalík, Martin Ďaloga
Košice: Hylák - Cebák, Štrbák. Kolba, Šeda, Martin Chovan, Takáč, M. Novák - Spilar, Marcinko, Jokeľ - Marcel Haščák, D. Pašek, Jenčík - Š. Novotný, Marek Slovák, T. Hričina - P. Svitana, Mlynarovič, Matis

Obaja finalisti začali opatrne, v prvých minútach nebolo veľa vzruchu pred bránkami. V 5. min Hričina v dobrej pozícii pálil nad, vzäpätí išiel na trestnú lavicu jeho spoluhráč Slovák. Zvolenčania sa však v prvej presilovke veľmi nevyznamenali, ani raz nevystrelili na Hyláka. V ďalších fázach boli Košičania lepším tímom, pri ich atakoch bola obrana HKm v neustálej permanencii. V 10. min mohol otvoriť skóre Spilar, na dvakrát však neprekonal Šimka. Onedlho výborný zvolenský gólman reflexívne zasiahol betónom pri nebezpečnom pokuse Novotného. V závere tretiny zasa mohol predviesť svoje kvality jeho náprotivok. Najskôr pri nádejnom pokuse Škvaridla z pravého kruhu a potom pri strele Hraška, ktorý osamotený pálil pod brvno z medzikružia. Pol minúty pred sirénou dorážal Marcinko tesne vedľa pravej žŕdky odkrytej zvolenskej bránky.

V prostrednej časti Zvolenčania pridali v agresivite a hneď sa to prejavilo aj v zlepšení ich ofenzívy. V 22. min Chovan nohou tečoval Novajovského strelu od modrej a puk len tesne minul košickú bránku. Hylák sa potom musel poriadne natiahnuť po strele Čurillu. Neuspel ani Podkonický, ktorý to počas presilovky domácich skúšal strelou medzi Hylákove betóny. Domáci ešte chvíľu pokračovali v tlaku, karta sa však začala obracať. V 29. min Jokeľ v čistej šanci po Spilarovej prihrávke netrafil puk, o dve minúty neskôr počas košickej presilovky "zluftoval“ v ďalšej výbornej streleckej pozícii Haščák. V následnom závare obrana Zvolena len s vypätím všetkých síl odvrátila pohromu. Najväčšiu domáci šancu spálil v 33. min Brabenec, keď z dvoch metrov trafil pravú žŕdku svätyne východniarov. V 38. min zaujala parádna kombinácia hostí, na ktorej konci Haščák neprestrelil pozorného Šimka.

Začiatok tretej tretiny bol o márnom dobýjaní obidvoch bránok, s pribúdajúcim časom sa hral čoraz urputnejší hokej. Gólu sa diváci predsa len dočkali. V 47. min Kalla obkorčuľoval bránku a na dvakrát prehodil ležiaceho Hyláka. V 50. min sa Kallovi takmer podaril ten istý kúsok, tentoraz však bekhendom mieril iba do košického brankára. Domáci kontrolovali hru a boli aktívnejším tímom, nepúšťali súpera do tlaku. Dve a pol minúty pred koncom však išiel na trestnú lavicu Hertl a vzápätí aj ďalší Zvolenčan Hraško na dve plus desať minút za hodenie hokejky. Dve minúty a sedem sekúnd pred koncom tak hrali hostia presilovku 5:3. Brabenec v tomto dvojnásobnom oslabení prekorčuľoval ihrisko a zasunul puk za Hyláka. Šokovaní Košičania potom dobýjali
Šimkovu bránku, 28 sekúnd pred koncom znížil Haščák. Nasledoval obrovský závar a čistá šanca Jenčíka, ktorý neprehodil ležiacich Zvolenčanov. Tí si už dôležité druhé víťazstvo v sérii udržali.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články