Zatiahnuté
26°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Gáboríka (31) vymenili do Columbusu, Janus (23) ostáva v Slovane
Zdielať na

Gáboríka (31) vymenili do Columbusu, Janus (23) ostáva v Slovane

NEW YORK / Tím zámorskej NHL Columbus Blue Jackets bude ďalšou zastávkou slovenského hokejistu Mariána Gáboríka.

Modrokabátnici získali 31-ročného útočníka v rámci výmeny z New Yorku Rangers. Ako náhradu poskytli jazdcom útočníkov Dereka Dorsetta a Dericka Brassarda a obrancu Johna Moora. Gáborík v tejto sezóne v 35 stretnutiach strelil 9 gólov a pridal 10 asistencií.

Posledné správy zo zámoria hovorili, že Rangers si Gáboríka ponechajú. K výmene sa však odhodlali v poslednej polhodine tohtosezónneho prestupového obdobia, aj keď manažéri oboch klubov už spolu hovorili aj v predchádzajúcich dňoch. Do Columbusu si trenčiansky odchovanec berie so sebou aj zmluvu na budúcu sezónu. V roku 2009 totiž podpísal s Rangers kontrakt na 37,5 milióna dolárov, ktorá platový strop jeho zamestnávateľa zaťaží ročne 7,5 miliónmi dolárov. Trejd je prvou veľkou transakciou nového generálneho manažéra Blue Jackets Jarma Kekalainena. Jeho predchodca Scott Howson vymenil vlani do Rangers dlhoročnú oporu Columbusu Ricka Nasha.

Gáborík už v NHL hral okrem Rangers aj za Minnesotu, ktorá ho v roku 2000 draftovala z 3. miesta. V 757 stretnutiach kariéry v profilige strelil Slovák v základnej časti 333 gólov a pridal 333 asistencií. Gáborík nastúpil v troch Zápasoch hviezd NHL, vlani v Ottawe ho vymenovali za jeho najužitočnejšieho hráča.

S Janusom počítajú v Slovane aj v budúcej sezóne

Vedenie hokejového Slovana Bratislava počíta so službami brankára Jaroslava Janusa aj pre budúcu sezónu. Dvadsaťtriročný prešovský rodák sa pripravuje v týchto dňoch s reprezentačným tímom Slovenska na majstrovstvá sveta, o jeho služby prejavil záujem aj klub NHL Tampa Bay. Lightning by Slováka radi angažovali už na záver tohto ročníka.

"Jaroslav Janus v úvodnej sezóne v KHL potvrdzoval výbornú formu a stal sa základným stavebným kameňom úspechu nášho klubu. S Jarom preto v Slovane rátame aj v budúcej sezóne," uviedol na klubovom webe generálny manažér Slovana Bratislava Maroš Krajči. Janus má v slovenskom tíme KHL kontrakt do konca budúcej sezóny.

Janus odchytal v tejto sezóne za Slovan 49 stretnutí a bol jednotkou tímu. V základnej časti mal 92,8 % úspešnosť zákrokov.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita

Súvisiace články