Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Janus sa zatiaľ nedohodol s Tampou Bay, necháva to na agenta
Zdielať na

Janus sa zatiaľ nedohodol s Tampou Bay, necháva to na agenta

BRATISLAVA / Hokejový brankár Jaroslav Janus sa zatiaľ pripravuje so slovenskou reprezentáciou, ale nie je vylúčené, že sa z prípravných zápasov vo Švédsku už nevráti domov na Slovensko, ale zamieri do zámoria.

Viem, že nič neviem

O služby gólmana Slovana Bratislava má záujem klub NHL Tampa Bay Lightning. "Nechávam všetko na svojho agenta. Je to iba na vedení Tampy a následnej dohode so Slovanom. Ani poriadne neviem, ako to momentálne vyzerá. Stále iba čakám, sústredím sa na tréningy a prácu v reprezentácii. Je však možná aj situácia, že zo Švédska zamierim do zámoria," povedal po príchode na pondelkový reprezentačný zraz Jaroslav Janus.

Na základe draftu nováčikov z júna 2009 patrí Janus tímu "bleskov". Rodák z Prešova momentálne bojuje o miesto v zostave slovenskej reprezentácie pre májové majstrovstvá sveta. Gólman už o svojej situácii hovoril aj s reprezentačným trénerom Vladimírom Vůjtkom. "Rešpektuje moju ambíciu a chápe ma. Aj on však bude potrebovať nejaký záver, aby vedel, či ma môže nominovať na ďalšie zrazy," priznal Janus.

Budem rád, ak mi dajú zmluvu

Dvadsaťtriročný gólman by najradšej podpísal v zámorí jednocestný kontrakt. Na farmách sa už nechce pretĺkať. "Budem rád, ak ma budú chcieť a dajú mi zmluvu. Pre túto sezónu je jedno, či bude jednocestná, dvojcestná alebo nejaká špeciálna šesťcestná. Ak by som tam však mal byť v budúcnosti, tak potom už len s jednocestnou. Ide mi predovšetkým o ďalšie roky," doplnil Janus, ktorý má prehľad o súčasnej brankárskej situácii v Tampe a vie pár viet povedať o každom z gólmanov v tíme Lightning.

 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita

Súvisiace články