Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Slovan Bratislava tretí v diváckej návštevnosti v KHL
Zdielať na

Slovan Bratislava tretí v diváckej návštevnosti v KHL

MOSKVA / Slovan Bratislava sa môže pochváliť tretím najvyšším diváckym priemerom v Kontinentálnej hokejovej lige.

Na domáce zápasy "belasých" prišlo v základnej časti nadnárodnej súťaže celkovo 9977 divákov, Slovnaft aréna bola 25-krát vypredaná. Vďaka väčším halám sa pred Slovan dostali Dinamo Minsk (14 299 divákov) a SKA Petrohrad (11 917). Na ďalších priečkach sú Lokomotiv Jaroslavľ (8707), Avangard Omsk (8060) a HC Lev Praha (7161).

Zápasy základnej časti KHL sledovalo priamo na tribúnach spolu 4 126 720 divákov. Prvýkrát v histórii sa návštevnosť dlhodobej časti KHL prehupla cez štvormiliónovú hranicu. Na rekorde sa podieľalo spolu 676 zápasov. Zdvihol sa aj priemer divákov na jedno stretnutie - nové maximum má hodnotu 6105 osôb.

Rast čísel má niekoľko faktorov. Celkovú návštevnosť ovplyvnil príchod trojice nováčikov - tímov Donbass Doneck, Lev Praha a Slovan Bratislava. Priemerný počet divákov na jednom súboji zvýšilo aj pôsobenie viacerých hviezd NHL počas výluky v zámorskej profilige. Najväčší záujem bol o súboj Lev Praha - Dinamo Moskva, ktorý navštívilo 16 317 divákov, čo je rekord celej súťaže.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, HC Slovan Bratislava v KHL

Súvisiace články