Zatiahnuté
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Zaujímavé mená pre Čadu (58): Majdan, Vandas či Haščák
Zdielať na

Zaujímavé mená pre Čadu (58): Majdan, Vandas či Haščák

BRATISLAVA / Tréner HC Slovan Bratislava Rostislav Čada v online diskusii s čitateľmi denníka Pravda uviedol, že "belasí" majú pred ďalšou sezónou Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) záujem o slovenských hráčov Juraja Majdana (HC Verva Litvínov), Michaela Vandasa (HK Poprad) či Marcela Haščáka (HC Košice).

"Uvedené mená nás veľmi zaujímajú. Problém je, že všetci títo hráči majú platné zmluvy a v takom prípade sa rokovania komplikujú a minimalizujú, nemôžu terajšieho zamestnávateľa opustiť. Dôležité bude, či majú záujem aj oni. Drvivá väčšina nádejných mladých hráčov upriamuje pozornosť najmä na NHL, sú pod vplyvom domácich i zámorských agentov a rokovania s nimi bývajú často veľmi náročné. Ak by prejavili záujem, radi ich v Slovane privítame,“ odpovedal kouč na otázku jedného z čitateľov.

Slovanisti sa nechystajú rýchlo "odpáliť" krídelníka Mareka Svatoša, ktorý pribudol do kádra krátko pred play-off, no nepresadil sa. "Po 20-mesačnej pauze, keď nehral hokej, dostal šancu po minimálnej tréningovej a nijakej zápasovej praxi. Prišiel do najťažšej situácie v závere sezóny proti Dinamu Moskva, ktoré hralo v najlepšej forme. O to bol ťažší jeho návrat do súťažného diania. Som rád, že odohral tie zápasy na úrovni, akej odohral," doplnil Čada.

Slovan Bratislava stroskotal v 1. kole play-off na spomenutom Diname Moskva, ktorému podľahol 0:4 na zápasy.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články