Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Highlight: Kopecký (31) hviezdil, Vokounovi tiekli nervy
Zdielať na

Highlight: Kopecký (31) hviezdil, Vokounovi tiekli nervy

Zdroj: sita, radosť Kopeckého z hetriku

SUNRISE / Slovenský hokejový útočník Tomáš Kopecký z Floridy strelil svoj prvý hetrik v zámorskej NHL a v zápase s Pittsburghom (6:4) si do svojich štatistík pripísal celkovo štyri kanadské body.

Pre Kopeckého to bol strelecky i bodovo najvydarenejší večer kariéry v zámorí. Po stretnutí ho vyhlásili za jeho prvú hviezdu. Tridsaťjedenročný krídelník strelil v tejto sezóne už 8 gólov a pridal k nim 5 asistencií. Florida aj vďaka nemu vyhrala prvý domáci zápas od 31. januára, odvtedy až do utorka päťkrát prehrala. Panthers išli v druhej tretine do vedenia 4:1, hostia dokázali ešte pred druhou sirénou vyrovnať na 4:4. V záverečnej tretine však Fleischmann strhol svojím 100. gólom v NHL misky váh na stranu Floridy a Kopecký skompletizoval hetrik gólom do prázdnej bránky. Predchádzajúce dva presné zásahy dosiahol pri dorážkach v presilových hrách. Slovák sa stal prvým hráčom Floridy od 10. novembra 2011, ktorému sa podarilo dosiahnuť hetrik

V ostatných šiestich dueloch strelil šesť gólov

"Vždy sa snažím len dorážať puky a dnes bol jeden z tých večerov, keď som bol úspešný. Bol som veľmi šťastný, potešilo ma, že tieto góly pomohli tímu. Pre nás to dnes bolo veľké víťazstvo," povedal pre nhl.com Kopecký, ktorý využil v presilovkách skúsenosti z minulosti. "Niekedy sa musíte dostať súperovi pod kožu, trochu ho naštvať. Niekto to musí robiť a ja s tým nemám problém, mám to rád. Je to zábavná súčasť hry. Mal som možnosť učiť sa a niečo odpozerať z práce pred bránkou od jedného z najlepších v tejto lige," pripomenul vicemajster sveta 2012 bývalého spoluhráča z Detroitu Tomasa Holmströma.

Rodák z Ilavy potreboval na tri góly 4 strely

Na ľade strávil 14:33 min a dvakrát sedel aj na trestnej lavici. Prvý hetrik v NHL dosiahol vo svojom 437. stretnutí základnej časti. "Po góle na 2:1 Kopeckého krosčekoval Craig Adams, Slovák spadol na brankára Tomáša Vokouna, ktorý sa do súpera pustil a na ľade sa strhla šarvátka, do ktorej sa zapojili všetci hráči s výnimkou brankára Josého Theodora. "Dorazil som strelu a zrazu som cítil, že som dostal krosček. Spadol som na Vokouna, ktorý ma vyrážačkou trafil do tváre. Som ochotný prijímať aj údery, ale nie zákerné," popísal udalosti Kopecký.

Slovenský útočník mal blízko k hetriku už v piatich dávnejších zápasoch NHL, v ktorých dosiahol dva góly. V tejto sezóne sa mu strelecky darí, kým v minulej dal v 10 gólov v 80 zápasoch, v tejto už skóroval osemkrát. Jeho maximom je 15 gólov v ročníku 2010/11. "Jeho hra sa mi veľmi páčila. Dva góly strelil z tesnej blízkosti bránky, kde od neho očakávame efektivitu a tvrdú prácu. Dnes bol pre nás dôležitým mužom," uviedol podľa Sun-Sentinel tréner Panthers Kevin Dineen.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články