Zatiahnuté
14°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Slovenky v kvalifikácii ZOH prehrali s Dánkami
Zdielať na

Slovenky v kvalifikácii ZOH prehrali s Dánkami

Zdroj: sita, Hokej ženy, SR-Dánsko

POPRAD / Slovenské hokejistky prehrali vo svojom úvodnom vystúpení na turnaji C-skupiny kvalifikácie o postup na zimné olympijské hry 2014 do Soči v Poprade s Dánskom 1:2.

O výsledku sa rozhodlo v prvej tretine, v ďalšom priebehu už brankárky Zuzana Tomčíková a Kamilla Lund Nielsenová neinkasovali. Dánky vstupovali do turnaja ako outsider, v rebríčku IIHF sú z kvarteta účastníčok najnižšie. Slovenky úlohu favoritiek nedokázali potvrdiť. V piatok nastúpia zverenky Miroslava Karafiáta v Poprade o 18.00 h na súboj proti Japonsku, ktoré zdolalo Nórsko 4:3.

C-skupina:

Slovensko - Dánsko 1:2 (1:2, 0:0, 0:0)
Góly: 1. Čulíková (Veličková) - 4. Perssonová (Jensenová), 12. Densingová (Jakobsenová)
Vylúčené: 7:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Allenová (USA) - Steinbergová (Rus.), Tauriainenová (Fín.)

Slovensko: Tomčíková - Brémová, Matejová, Lalíková, Karafiátová, Kežmarská, Ihnaťová - Herichová, Jurčová, Pravlíková - Kapustová, Veličková, Čulíková - Miháliková, Sroková, Lučová - Mikesková, Plencnerová, Gápová
Dánsko: Kamilla Nielsenová - Frandsenová, Olaussonová, Densingová, Russellová, Jacquetová, Davidsenová, Langsagerová - Gregersenová, Perssonová, Jensenová - Jakobsenová, Asperupová, Ostergaardová - Gludová, Ernstová, M. Nielsenová - Katarina Nielsenová

Slovenky začali veľmi dobre a už v 53. sekunde hry im vyšla jednoduchá akcia, na konci ktorej bola Čulíková - 1:0. Dánky sa rýchlo otriasli a nebezpečne ohrozovali Tomčíkovú v slovenskej bránke. V 4. min sa po skrumáži pred bránkou presadila Perssonová a vyrovnala. Gólmanka SR musela riešiť aj ďalšie nebezpečné situácie aktívnych Dánok, na opačnej strane pohrozila osamotená Jurčová. V 12. min prepadol do bránky tvrdý projektil z hokejky Densingovej. Dánky boli naďalej nebezpečné a vytvorili si väčšie šance. Slovenky začali druhú dvadsaťminútovku náporom, ale potom sa museli brániť, keď doplácali na nedisciplinovanosť. Obrana na čele s Tomčíkovou pracovala stopercentne.

V tretej tretine vrhli domáce všetky sily do útoku, ale museli si dávať pozor aj na rýchle brejky súperiek, ktoré riešila pozorná Tomčíková. Veľkú šancu na vyrovnanie spálila v 52. min Herichová. Napriek snahe už Slovenky brankárku Kamillu Lund Nielsenovú neprekonali ani pri záverečnej 22-sekundovej power-play a z ľadu odchádzali so sklonenými hlavami.

Miroslav Karafiát (tréner SR): "Veľmi skoro sme sa ujali vedenia, čo nás možno trocha upokojilo. Na dievčatách som od začiatku videl veľkú nervozitu, ktorá im až príliš zväzovala ruky. Z našej strany to bolo jalové a bezzubé. Sú dotlčené, zbité, ale na trestnej lavici nesedeli súperky, ale my. Dánky to hrali šikovne, dali dva zlepené góly. Teraz sa musíme sústrediť na najbližšie dva zápasy. Ak chceme pomýšľať na postup, musíme v oboch zvíťaziť. Vedeli sme, čo nás proti Dánkam čaká. Hrali bez stresu, zabávali sa hokejom a to robilo divy."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články