Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Už sa nedali zahanbiť! Slovenky zdolali Čínu
Zdielať na

Už sa nedali zahanbiť! Slovenky zdolali Čínu

Zdroj: joj.sk

Slovensko - Čína 5:2 (3:2, 1:0, 1:0)

Slovenské hokejové reprezentantky zvíťazili v sobotňajšom prípravnom zápase v Poprade nad výberom Číny 5:2. Súboj bol pre zverenky Miroslava Karafiáta prípravou na popradský kvalifikačný turnaj o postup na zimné olympijské hry 2014 do Soči. Slovenky si výhrou zvýšili sebavedomie pred náročnými kvalifikačnými súbojmi. V zápase hrali bez dvoch opôr - brankárky Zuzany Tomčíkovej a kapitánky Ivety Karafiátovej. Dôležitý okamih pre vývoj zápasu nastal v 15. min, keď Čulíková s Kežmarskou otočili za 11 sekúnd z 0:1 na 2:1. Číňanky ešte vyrovnali na 2:2, ale pred prvou prestávkou Sroková získala opäť pre Slovensko vedenie. Slovenské hráčky pridali v každej zo zvyšných dvoch tretín po jednom presnom zásahu.
"V porovnaní so štvrtkovým stretnutím bola naša hra lepšia, ale len čiastočne. Strelecky sme sa 'zobudili', ale vrásky na čele nám stále robí obranná hra. Monika Kvaková však dnes chytala vynikajúco a neraz podržala spoluhráčky. Rýchlonohé Číňanky sa totiž častokrát dostávali do prečíslení. Do začiatku olympijskej kvalifikácie sa v tréningoch musíme ešte zamerať práve na zlepšenie obrannej hry a zrýchlenie rozohrávky z obranného pásma. Hoci sme dnes odohrali posledný prípravný zápas pred začiatkom kvalifikácie, definitívnu nomináciu uzavriem až tesne pred turnajom - dodatočné vyšetrenie Anky Džurňákovej, s ktorou sme počítali do záverečnej nominácie totiž potvrdilo zlomeninu ruky. Musíme tak vyriešiť ešte jedno miesto v nominácii,“ uviedol na webe SZĽH tréner Miroslav Karafiát.


Výsledok - prípravný zápas hokejistiek v Poprade:
Slovensko - Čína 5:2 (3:2, 1:0, 1:0)
Góly: 15. Čulíková (Kapustová), 15. Kežmarská (Lučová, Miháliková), 18. Sroková (Miháliková, Herichová), 39. Kapustová, 52. Miháliková - 11. Kchung Ming-Chui, 17. Čang Pchen
Vylúčené: 5:6 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Zemiaková - Janíková, Kúdeľová, 288 divákov.

Highlight zo štvrtkového vzájomného duelu vysielaného na HUSTE.tv:

Súvisiace články