Skoro jasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Marek Svatoš (30) si ešte gólové, ani bodové konto v Slovane neotvoril
Zdielať na

Marek Svatoš (30) si ešte gólové, ani bodové konto v Slovane neotvoril

Marekovi Svatošovi veľký návrat do NHL nevyšiel - v kempe Floridy sa ohrial iba pár dní. A preto prišiel do bratislavského Slovana, kde debutoval v KHL, v súboji proti Čerepovcu. Bodové konto si však v belasom drese zatiaľ neotvori. Nepodarilo sa mu to ani v súboji s Dinamom Minsk.

21 mesiacov bez súťažného zápasu kvôli ťažkému zraneniu kolena a po otrase mozgu bolo na hokejistovi Slovana Marekovi Svatošovi vidieť. Ukázal však svoj potenciál, aj keď proti Čerepovcu sa herne trápilo celé mužstvo ."Bol som trochu nervózny, celú prvú tretinu, ale postupne som sa do toho dostal," priznáva Marek Svatoš.  V útoku si 30-ročný hokejista zahral s Ölveckým a najrýchlejším korčuliarom belasých Bartovičom. "Obidvaja sú výborní hráči. Budem musieť, trochu pridať, aby som Bartovičovi stačil. Je to ale jedno, s kým som na ľade, snažím sa odviesť svoju robotu, " hovorí nováčik v drese Slovana.

Očarila ho atmosféra v bratislavskej hokejovej aréne

Mareka Svatoša ohúrila bratislavská atmosféra. A to aj napriek tomu, že kvôli slabému výkonu Slovanistov v zápase s Čerepovcom, ale ani v ďalšom nešťastnom súboji s Dinamom Minsk, fanúšikovia zo seba nevydali všetko. "Trochu mi to pripomenulo vystúpenia reprezentaťného tímu, pripomenulo mi to moje posledné zápasy v ňom. Určite aj to my pomohlo dostať sa do pohody," dodáva Marek Svatoš.

Na to, aby  si v Slovane zvykol, však veľa času nemá. Každý od neho očakáva góly! Také, aké strieľal počas pôsobenia v NHL.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články