Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Svatoš (30) letí do Bratislavy! Podpísať zmluvu so Slovanom
Zdielať na

Svatoš (30) letí do Bratislavy! Podpísať zmluvu so Slovanom

Zdroj: sita, Marek Svatoš

Marek Svatoš je už prakticky dohodnutý na zmluve so Slovanom Bratislava a pripravený na novú výzvu v Kontinentálnej hokejovej lige.

Je príchod by pomohol vyriešiť problémy v ofenzíve Slovana, ktorá trpí zraneniami a najmä absenciou Miroslav Šatana. S "belasými" by mal Svatoš podpísať zmluvu do konca sezóny a premiérovo by mohol teoreticky nastúpiť už v sobotu 26. januára proti Čerepovcu. "S klubom rokuje môj agent. Dúfam, že zmluvu podpíšeme čím skôr, aby som mohol hneď odletieť do Bratislavy. Pôsobiť v Slovane by bolo príjemné. Tím hrá špičkovú ligu, navyše by som hral prakticky doma," uviedol pre denník Plus jeden deň Marek Svatoš.

Tridsaťročný krídelník bol pred začiatkom sezóny v NHL v kempe Floridy. Miestenku si nevybojoval a šancu v NHL nedostal. "V kempe sa to zomlelo všetko až príliš rýchlo. Neodohrali sme ani jeden prípravný zápas. Šancu ukázať sa som mal len na tréningoch. Kouč Dineen si ma potom pozval na pohovor a oznámil mi, že má k dispozícii veľa útočníkov a do prvého mužstva sa nedostanem," priznal pre Plus jeden deň Svatoš.

Košický odchovanec má na svojom konte v dresoch Colorada, Nashvillu a Ottawy v NHL 344 stretnutí, v ktorých dosiahol 172 bodov za 100 gólov a 72 asistencií. V rozlete ho pribrzdili zranenia, zatiaľ posledný zápas odohral v apríli 2011.

Súvisiace články