Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Po šialenom útoku Arťuchina má Fín poriadne zdemolovanú tvár
Zdielať na

Po šialenom útoku Arťuchina má Fín poriadne zdemolovanú tvár

Hokejista Petrohradu Jevgenij Arťuchin je naisto zrelý na psychiatriu. Svoju šialenú povesť ešte do sýtosti prikŕmil po zbabelom útoku na oveľa menšieho Fína Janneho Jalasvaaru.

Rozdiel 30 kg a 15 cm...

Obrovitému útočníkovi Petrohradu sa v hlave prepli všetky páčky a nezmyselne napadol subtílnejšieho Jalasvaaru len preto, že ten si ho dovolil naraziť na mantinel. Aj keď následná bitka nebola férová, veď Arťuchin je o 15 centimetrov vyšší a o 30 kilogramov ťažší, predsa len nevyzerala najhrozivejšie. Lenže jej následky sú pre Jalasvaaru oveľa horšie.

Praskliny a pomliaždeniny!

Fínsky obranca moskovského Dynama utrpel prasklinu očnej kosti, ale aj pomliaždeninu očnej buľvy, ktorá si vyžiada operačný zákrok. Trojzápasový dištanc, ktorý mu pôvodne za jeho šialený atak vymeralo vedenie KHL, sa zdá zástupcom Dynama, vcelku pochopiteľne, príliš mierny. Navyše Fín Jalasvaara zvažuje aj podanie civilnej žaloby.

Tri zápasy - to je malý trest

Subtílnemu Fínovi spadla z hlavy hneď na začiatku Arťuchinovho útoku prilba a ruský obor ho tĺkol bez rukavíc tak, že údery dostával od pästí a ľad mu vzápätí uštedril ďalší... Ak by zurvalca neodtrhli od nebrániacej sa obete rozhodcovia, následky mohli byť ešte oveľa horšie. Dynamo Moskva teraz žiada pre Arťuchina exemplárny trest a ten pôvodný trojzápasový môže disciplinárka KHL ešte sprísniť.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Arťuchin_útok_Jalasvaara

khl.ru

Súvisiace články