Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Zviera Arťuchin (29) sa chce z bitkára zmeniť na lídra SKA
Zdielať na

Zviera Arťuchin (29) sa chce z bitkára zmeniť na lídra SKA

Ruský hokejista Jevgenij Arťuchin z SKA Petrohrad sa už nechce vybíjať v pästných súbojoch, ale chce dávať góly a byť prínosom pre svoj tím.

Dvadsaťdeväťročný rodák z Moskvy preferuje silové poňatie hokeja. Vzhľadom na svoje fyzické parametre (196 cm/116 kg) je ochrancom hviezd tímov, ale dokáže byť veľmi platným aj v ofenzíve. V doterajšej kariére boli bitky a šarvátky súčasťou popisu jeho práce. Do povedomia mnohých fanúšikov sa dostal na MS 2011, keď zranil v jednom zápase Čechov Milana Michálka a Karla Rachůnka.

"Snažím sa teraz neodpovedať na provokácie. Bitky nie sú dobré pre tím a ani pre mňa samého. Snažím sa na ihrisku koncentrovať na svoju hru, dať nejaké góly a nemám v úmysle sa s nikým biť. Som pripravený stať sa lídrom SKA v novej sezóne. Prečo nie? Budem pracovať pre úspech tímu," povedal pre Sport deň za dňom Arťuchin.

Aj napriek týmto slovám sa už ruský hokejista stihol v príprave pobiť, keď si to rozdal s Pachrudinom Gimbatovom z Čerepovca. "To bola bezvýchodisková situácia. On ma napadol, bol priveľmi agresívny a ja som si musel chrániť svoju česť," doplnil Arťuchin.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita

Súvisiace články