Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kovaľčuk (29) stále nemá jasno o svojej budúcnosti
Zdielať na

Kovaľčuk (29) stále nemá jasno o svojej budúcnosti

Hokejová budúcnosť Rusa Iľju Kovaľčuka je zatiaľ nejasná. Súčasný kapitán SKA Petrohrad by mal zamieriť po skončení výluky v NHL do New Jersey Devils, najradšej by však ostal v tíme Kontinentálnej hokejovej ligy.

Za SKA nastúpil vo štvrtok na zápas proti Ufe, v nedeľu ho čaká v drese výberu Západnej konferencie Zápas hviezd v Čeľabinsku. Po ňom by malo byť jasné ďalšie Kovaľčukovo pôsobisko.

Podľa trénera petrohradského tímu Jukku Jalonena odohral Kovaľčuk vo štvrtok v Ufe posledný duel v tejto sezóne za SKA. "Nemám veľa informácií o tejto téme. Pokiaľ viem, toto bol posledný duel Kovaľčuka za SKA. Chcem poďakovať Iľjovi za to, že hral za náš tím. Je skutočný líder a veľký hráč. Čakajú ho úlohy v inej lige. Pre mňa bolo veľkou cťou pracovať s ním," povedal pre Sovetskij Sport Jalonen.

Kovaľčuk v Ufe nechcel na tému jeho zotrvania v KHL nič jasné povedať. V súčasnosti nemá žiadne novinky. "Čaká ma stretnutie s vedením SKA Petrohrad. Do začiatku Zápasu hviezd sa všetko vyrieši. Nič nebudem hovoriť, kým nie je všetko dohodnuté. Želám si hrať v KHL. Ruská liga je veľmi dobrá. Čoskoro sa začne play-off a to je vždy veľmi zaujímavé. Chcel by som ostať v KHL, ale mám kontrakt v NHL, ktorý bude len veľmi ťažké zrušiť. Zatiaľ netuším, ako to všetko dopadne," povedal pre Sport-Express Kovaľčuk.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články