Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vedenie NHL je proti Višňovského (36) zotrvaniu v Slovane
Zdielať na

Vedenie NHL je proti Višňovského (36) zotrvaniu v Slovane

Vedenie klubu zámorskej hokejovej NHL New York Islanders sa ešte oficiálne nevyjadrilo k žiadosti Ľubomíra Višňovského zotrvať v Európe a hrať v Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) za Slovan Bratislava.

Zástupca komisára Bill Daly však odmietol, aby slovenský obranca zostal na "starom kontinente". Topoľčiansky odchovanec hrával za tím zo Slovnaft arény počas výluky v NHL. V súčasnosti sa výluka stále neskončila, preto nastúpi za Slovan aj v utorok proti Čeľabinsku. Zároveň žiada Islanders o povolenie zotrvať v Slovane do konca sezóny.

Vedenie NHL je proti. Liga dostala podľa zámorských médií od KHL uistenie, že hráči s platnými kontraktmi v zámorí nebudú môcť hrať v európskej súťaži po skončení výluky. "Máme dohodu s KHL, ktorá bráni pánovi Višňovskému pokračovať v KHL, keď sa výluka oficiálne skončí. Predpokladám, že túto dohodu budú všetci rešpektovať," uviedol pre denník Newsday zástupca komisára NHL Bill Daly.

Situáciu už rieši Višňovského agent Neil Sheehy

Obranca sa stal hráčom Islanders v lete, keď ho do New Yorku vymenil Anaheimu. S transferom z tímu Ducks nesúhlasil, cítil krivdu a definitívu musela dať až arbitráž. V Islanders má zmluvu ešte na jeden rok, podľa dohody by mal zarobiť 3 milióny dolárov.

"Rozhodol som sa zostať a pokračovať v kariére v KHL vo zvyšku sezóny 2012/13. Ďakujem Islanders za všetko dobré, čo pre mňa urobili. Rozhodol som sa z rodinných a osobných dôvodov. O ďalšej sezóne ešte budem uvažovať. Zameriavam sa teraz na Slovan Bratislava a snažím si užívať chvíle v mojej rodnej krajine," napísal Višňovský v stanovisku pre zámorské médiá, ktoré poskytol Neil Sheehy. Slovákov agent zdôraznil, že za súčasným krokom jeho klienta netreba hľadať žiadnu senzáciu a nie je namierený voči Islanders. "Rovnako by situáciu riešil v ktoromkoľvek tíme NHL," doplnil Sheehy.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, Ľubomír Višňovský

Súvisiace články