Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Neuveriteľné! Višňovský (36) nastúpi za Slovan proti Čeľabinsku
Zdielať na

Neuveriteľné! Višňovský (36) nastúpi za Slovan proti Čeľabinsku

Hokejový obranca Ľubomír Višňovský sa pravdepodobne nevráti do NHL, v utorok nebude chýbať v zostave Slovana Bratislava v domácom zápase proti Traktoru Čeľabinsk a v tíme Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) chce dohrať celú sezónu 2012/2013.

Tridsaťšesťročný rodák z Topoľčian zatiaľ nedostal zo zámoria odpoveď na otázku, či môže zotrvať na Slovensku, aj keď má platný kontrakt s tímom NHL New York Islanders. Višňovský avizoval už po nedeľňajšom zápase s Magnitogorskom, že by chcel ročník dohrať v Slovane.

"Ešte v noci po zápase som telefonoval s agentom, ten následne hovoril s generálnym manažérom klubu New York Islanders a všetko mu vysvetlil. Hoci som odpoveď od nich ešte nedostal, mám už jasno, čo urobím. Zostávam v Slovane a v utorok nastúpim proti Čeľabinsku," prezradil pre pluska.sk Višňovský.

V štarte v utorňajšom zápase KHL by nemalo zabrániť majstrovi sveta 2002 ani prípadné zamietavé stanovisko zo strany vedenia Islanders. Výluka v NHL sa totiž oficiálne ešte neskončila, stane sa to až po podpise kolektívnej zmluvy. K definitíve príde o pár dní. Višňovský preto môže naďalej hrať za Slovan. "S mužstvom a fanúšikmi som sa až neuveriteľne zžil. Také silné emócie cítim prvýkrát v kariére. V zámorí zarábajú mnohí hráči desiatky miliónov dolárov, ale takéto chvíle si za žiadne peniaze nikto nekúpi. To treba zažiť. Som nesmierne rád, že mne sa to pošťastilo," priznal pre pluska.sk Višňovský, ktorý doteraz odohral za Slovan v KHL 31 stretnutí. Strelil v nich 6 gólov a pridal 8 asistencií. Na ľade strávil v priemere 24:32 min na zápas.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, Ľubomír Višňovský

Súvisiace články