Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
VIDEO: Višňovský (36) zvažuje prípadné zotrvanie v Slovane
Zdielať na

VIDEO: Višňovský (36) zvažuje prípadné zotrvanie v Slovane

Slovenskí hokejoví obrancovia Ľubomír Višňovský a Andrej Sekera sa v nedeľu večer lúčili s dresom Slovana Bratislava.

Fanúšikovia im pripravili emotívnu rozlúčku, ktorú znásobilo ešte víťazstvo nad silným Metallurgom Magnitogorsk 4:3 po samostatných nájazdoch. Po zápase absolvovali obe opory defenzívy belasých čestné kolo, fanúšikom do hľadiska vyhodili svoje dresy i hokejky. Kým Sekera už naisto mieri do Buffala, kde je hráčom Sabres, Višňovský svoju ďalšiu hokejovú budúcnosť ešte bude zvažovať a nie je vylúčené, že sa ešte objaví v tejto sezóne v drese Slovana.

V zámorí je kmeňovým hráčom New York Islanders, kde má kontrakt do konca sezóny 2012/13

"Dostal som ponuku do konca sezóny ostať v Slovane. Zvažujem ju a neviem, ako mám na ňu odpovedať. Musím to ešte riešiť s agentom i mojím zámorským zamestnávateľom. Veľmi silno nad tým rozmýšľam. Musím zároveň zistiť, či sa to dá. Nechcem spraviť nič poza chrbát Islanders. Budeme rokovať a uvidíme, ako to dopadne," povedal Ľubomír Višňovský. Hokejisti NHL balia kufre, keďže sa v zámorí končí výluka. V nedeľu v skorých ranných hodinách amerického času sa vedenia NHL a hráčskej asociácie NHLPA dohodli na podmienkach kolektívnej zmluvy. "Bolo jasné, že sa musí nájsť kompromis. Na obe strany boli veľké tlaky a ani jedna si nemohla dovoliť zrušiť celú sezónu," poznamenal Višňovský.

Rodák z Topoľčian odohral za Slovan v KHL 31 stretnutí

V ktorých strelil 6 gólov a pridal 8 asistencií. Na ľade strávil v priemere v každom zápase 24:32 min. "Bola to radosť hrať pred týmto publikom. Už počas tretej tretiny, keď kričali fanúšikovia moje meno, sa mi tlačili slzy do očí. Bolo to niečo krásne, emotívne. Neľutujem jednu minútu, ktorú som strávil na bratislavskom ľade," vyznal sa Višňovský.

Andrej Sekera rovnako dnes pomohol Slovanu

Po oznámení dohody v zámorí okolo obeda slovenského času uvažoval Andrej Sekera o tom, či proti Magnitogorsku nastúpi. Napokon sa rozhodol hrať a na ľade patril k najlepším hráčom. "Rozmýšľal som, či hrať. Chcel som sa však rozlúčiť s chalanmi a pomôcť im k víťazstvu. V zámorí sa zatiaľ obe strany dohodli ústne. Mal som možnosť nastúpiť, keďže nie je všetko na papieri a hráči a majitelia to ešte neodhlasovali. Rozhodol som sa vychutnať si tento duel a rozlúčiť sa výhrou. Podarilo sa to mne i celému tímu. Ľudia na tribúnach vytvorili neskutočnú kulisu. Na pôsobenie v Slovane nemôžem povedať krivé slovo. Zostanú mi iba najlepšie spomienky, v tíme bola super partia. V Slovane som zažil veľa dobrých momentov," uviedol Sekera. Dvadsaťšesťročný obranca nastúpil za bratislavský tím v 25 stretnutiach, dosiahol v nich bilanciu 3 góly a 9 asistencií.

Bratislavský tím je príjemným prekvapením KHL

V doterajších 40 zápasoch nazbieral 61 bodov a je na postupových priečkach do play-off. Momentálne je v Západnej konferencii na 5. mieste. V nedeľu odohral jeden z najkvalitnejších zápasov v ročníku, keď zdolal Magnitogorsk na čele s Jevgenijom Malkinom. "Mali sme super začiatok i prvú tretinu. Podržal nás Jaro Janus, ktorý vychytal šance súpera, a my sme z našich dali góly. Záver druhej tretiny bol šialený, pre nás nešťastný. Súper, bohužiaľ, vyrovnal. Potom sme dali krásny gól v presilovke, Magnitogorsk však zasa vyrovnal. Nájazdy boli už vabank. Zažil som v Slovane víťazný prvý zápas a aj tento posledný. Splnil sa môj cieľ pre dnešok," doplnil Ľubomír Višňovský.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, Malkin a Višňovský

Súvisiace články