Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
KHL: Slovan oslávil nový rok víťazstvom nad Jekaterinburgom
Zdielať na

KHL: Slovan oslávil nový rok víťazstvom nad Jekaterinburgom

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) prvý raz po takmer mesiaci v riadnom hracom čase.

V piatok doma zdolali najslabšieho účastníka nadnárodnej súťaže Avtomobilist Jekaterinburg 3:1. Bratislavčania naposledy oslavovali trojbodový úspech 8. decembra, keď takisto pred vlastnými fanúšikmi zvíťazili nad Levom Praha 2:1. Slovan má v tabuľke KHL po 39 stretnutiach 59 bodov a v Západnej konferencii mu patrí 6. priečka. Najbližšie sa predstaví v nedeľu 6. januára, keď na domácom ľade o 17.00 h privíta Metallurg Magnitogorsk s Jevgenijom Malkinom.

Slovenský účastník KHL rozhodol o svojom triumfe nad Jekaterinburgom v defenzívne ladenom súboji až v tretej dvadsaťminútovke, v ktorej strelil svoj prvý gól v sezóne Vladimír Mihálik a následne pridal ďalší presný zásah kapitán Ján Lipiansky. V záverečnej minúte najskôr Rastislav Špirko znížil pri power-play a následne potešil vypredané hľadisko gólom do prázdnej bránky Milan Bartovič.

Výsledok KHL:

Slovan Bratislava - Avtomobilist Jekaterinburg 3:1 (0:0, 0:0, 3:1)

Góly: 42. V. Mihálik (Kukumberg), 48. Lipiansky (L. Hudáček, Bartovič), 60. Bartovič (L. Hudáček) - 60. Špirko (Malychin, Simakov)
Vylúčení: 3:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Buturlin, Komarov - Meňšich, Nazarov (všetci Rus.), 10 055 divákov.

Slovan: Janus - Ľ. Višňovský, Sigalet, Sersen, Sekera, V. Mihálik, Švarný - Miklík, Bližňák, Vondrka - Bartovič, Lipiansky, L. Hudáček - Kukumberg, Kytnár, Bakoš - Kudrna, Preisinger, Ölvecký
Jekaterinburg: Lobanov - Juksejev, Mezei, D. Sokolov, Rybnickij, Kurbatov, Sazonov, Stupin, Triamkin - Lapenkov, Kriukov, Malychin - Simakov, Špirko, Makejev - Gimatov, Jemelejev, Čisťakov - A. Streľcov, V. Streľcov, Pronin

Jekaterinburg začal lepšie a smerom dopredu bol nebezpečnejší. Hráči Slovana dodržiavali taktické pokyny a hrali zo zabezpečenej obrany. Po chybách domácej defenzívy pri rozohrávke spálili v prvej desaťminútovke veľké šance Simakov a Špirko. Slovanisti sa pomalšie rozbiehali, postupne si však aj oni vypracovali strelecké príležitosti. Brankár Lobanov musel zasahovať po dobrých pokusoch Miklíka a Višňovského. Obrany dominovali nad útokmi a priamych striel na bránku bolo minimum.
V druhej dvadsaťminútovke prevzal nakrátko iniciatívu Slovan a niekoľkokrát nebezpečne zahrozil, aktívny bol najmä prvý útok. V defenzívne ladenom súboji chýbal väčší vzruch, oba tímy sa snažili zakončovať predovšetkým zo stredných a väčších vzdialeností. Mnohé strely zostali zblokované a brankári nemali veľa zákrokov.

Na gól sa čakalo do 42. min: strela Mihálika od modrej skončila až v bránke, pred ktorou dobre tienil Kytnár. V 47. min zakončil rýchlu akciu do rozhodenej obrany hostí na dvakrát Ján Lipiansky - 2:0. Slovan pokračoval v kvalitnej defenzívnej hre a prakticky nepúšťal Jekaterinburg pred Janusa. Hostia 89 sekúnd pred treťou sirénou odvolali brankára Lobanova a pri power-play znížil spomedzi kruhov Špirko na 1:2. Pri pokračujúcej hre bez brankára stanovil na konečných 3:1 Bartovič.

Rostislav Čada (tréner Slovana): "Dnes sme zvlášť v prvej tretine nemali dostatočný pohyb, z čoho pramenili naše chyby v obrane. Našťastie sme bojovnosťou, nasadením a dobrým výkonom brankára Janusa prečkali túto časť zápasu bez inkasovaného gólu. Od druhej dvadsaťminútovky sme vyrovnali hru a vďaka bojovnosti a trpezlivosti sme súpera taktickou hrou donútili k chybám, ktoré rozhodli o zápase."
Igor Ulanov (tréner Jekaterinburgu): "Na rozdiel od nás Slovan využil všetky šance, ktoré sme mu ponúkli. My sme neskórovali ani z dobrých príležitosti. V hokeji to tak býva, s minimom gólov sa nedá vyhrať. V tretej tretine sme urobili dve chyby, vďaka ktorým sa Slovan dostal do vedenia a náskok si už udržal."

 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, Slovan-Jekaterinburg

Súvisiace články