Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Višňovský (36) dostal od KHL pokutu 300-tisíc rubľov
Zdielať na

Višňovský (36) dostal od KHL pokutu 300-tisíc rubľov

Zdroj: sita, Višňovský vs Astana

Obranca Slovana Bratislava Ľubomír Višňovský dostal od príslušnej komisie Kontinentálnej hokejovej ligy za jeho vyjadrenia na adresu rozhodcov po sobotňajšom domácom zápase s Ak Bars Kazaň (3:2 po sam. nájazdoch) pokutu vo výške 300-tisíc rubľov (približne 7400 eur).

Podľa názoru KHL vyjadrenia skúseného rodáka z Topoľčian hrubo porušili kontrakt profesionálneho hokejistu KHL i nariadenia reglementu súťaže, podľa ktorého nemá hráč šíriť informácie poškodzujúce česť, dôstojnosť i povesť ligy a rozhodcov. KHL postupovala pri pokute podľa správy na jej webe v súlade s ligovými predpismi. Podľa stanoviska ligy arbitri nemusia v súlade s pravidlami hokeja vysvetľovať pravidlá hráčom, ktorí nie sú kapitánmi tímu či ich asistentmi.

Postihu sa nevyhne ani bratislavský Slovan, keďže v zápase s Kazaňou boli problémy s kamerami na posudzovanie gólových situácií. Prejavilo sa to pri góle bratislavského klubu na 2:2 v tretej tretine, keď sa čakalo dlho na rozhodnutie videorozhodcu. Informácie priniesol web KHL.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články