Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Chára sa Šatanovi nedovolal, nepriazeň na Slovane nerieši
Zdielať na

Chára sa Šatanovi nedovolal, nepriazeň na Slovane nerieši

V sobotu sa v Bratislave uskutoční ďalšie derby medzi Slovanom a HC Lev Praha.

Po vyše mesiaci na seba v sobotu opäť narazia v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) Slovan Bratislava a Lev Praha. Medzi fanúšikmi je o súboje dvoch tímov z bývalej federácie veľký záujem. Prvý duel v pražskej Tipsport aréne si nenechalo ujsť vyše 8000 slovenských divákov, Slovan mal v českej metropole domáce prostredie. Rovnako búrlivá kulisa sa očakáva aj v sobotu od 17.00 h v Slovnaft aréne. Prvý duel v Prahe vyhral Slovan 2:1. Oba tímy majú v tabuľke po 32 stretnutiach 47 bodov a bojujú o účasť v play-off.

Novembrový duel v Prahe poznačil stret medzi Miroslavom Šatanom a Zdenom Chárom

Po ktorom kapitán Slovana pauzuje a nehrá pre problémy v oblasti hlavy a krku. Obaja spoluhráči z reprezentácie od inkriminovaného stretnutia spolu nekomunikovali a Cháru, ktorý príde do Bratislavy v úlohe kapitána HC Lev, v Slovnaft aréne pravdepodobne nečaká priateľské privítanie.

"Ako budú reagovať fanúšikovia Slovana, nemôžem kontrolovať. Samozrejme, že budem trochu sklamaný, ak budú pískať. Vždy som bol veľmi súťaživý a s rovnakým odovzdaním i nasadením hrám vždy, keď si oblečiem dres Slovenska. Keby som narazil iného hráča z iného klubu, nikto by si ten hit už nepamätal. Ako som už povedal, v tej rýchlosti, v akej sa to odohralo, som do poslednej chvíle nevidel, že to bol Miro. Keď nastúpim za Slovensko, všetci budú zasa vyžadovať, aby som hral tvrdo. Taký je hokej," povedal pre denník Plus jeden deň Chára a pokračoval: "Je mi to veľmi ľúto, že Miro je zranený a nemôže hrať. Hokej je tvrdá hra a som si vedomý, že to bol silný náraz, ale nikdy som úmyselne nechcel nikoho zraniť."

Chára si súboj so Šatanom pozrel na videu

Situáciu posudzovalo aj vedenie KHL, obranca však od neho za zákrok nedostal nijaký trest. Za posledný mesiac sa najvyššiemu hráčovi KHL nepodarilo so Šatanom spojiť. "S Mirom sme dobrí kamaráti, takisto aj naše rodiny. Veľmi si ho vážim ako človeka a hráča. Je to inteligentný a múdry človek a my si túto situáciu budeme vedieť vyriešiť sami dvaja. Nemusia to za nás dvoch riešiť iní. Mirovi a jeho rodine som sa snažil viackrát dovolať a kontaktovať sa s nimi, pretože mi to nie je ľahostajné, že je zranený, žiaľ, bez ohlasu," doplnil pre Plus jeden deň Zdeno Chára.

Slovanu v zápase s HC Lev bude chýbať zranený obranca Martin Štajnoch, ktorý nedohral utorkový súboj s CSKA v Moskve. Pražský tím zasa nastúpi bez svojho stáleho kapitána, Jiřího Novotného trápi rameno. Otázny je aj štart slovenského centra Juraja Mikúša, ktorého brat Tomáš pôsobí v Slovane. Bratislavský súboj povedú Moskovčan Roman Gofman s Fínom Jyrim Rönnom, na čiarach im budú pomáhať Rusi Dmitrj Sivov a Sergej Šeľanin.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Šatan skončil po strete s Chárom s piatimi shehmi

Súvisiace články