Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Kapitáni reprezentácie Chára (34) a Šatan (38). Hádka pre bodyček!
Zdielať na

Kapitáni reprezentácie Chára (34) a Šatan (38). Hádka pre bodyček!

Sú ikonami slovenského hokeja. Sú dlhoročnými kamarátmi. Sú kapitánmi slovenskej hokejovej reprezentácie. A sú rozhádaní. Dôvodom je rozdielny pohľad na vzájomní stret vo víkendovom zápase KHL.

Šatan: Chcel ma zraniť!

Kapitán hokejistov Slovana Bratislava Miroslav Šatan odchádzal z pražskej Tipsport arény po sobotňajšom stretnutí KHL s HC Lev s niekoľkými stehmi na tvári po tvrdom strete so Zdenom Chárom. Topoľčiansky odchovanec, ktorý svoj prvý gól vo federálnej lige strelil v drese Dukly Trenčín do siete Sparty práve v tejto hale, prestížny súboj nedohral.

V 30. min po tvrdom narazení od Zdena Cháru spadol na ľad následne zamieril do šatne. Do duelu už nezasiahol. "Ak to bol čistý zákrok, prečo mám stehy na tvári? Ak by som mal možno odtrhnutú kľúčnu kosť, poviem, že to bolo čisté. Po 30 rokoch v hokeji azda viem rozlíšiť, kedy hráč hrá čisto a kedy chce súpera zraniť. Išlo o útok na hlavu. Viac k tomu asi neviem povedať," tvrdil Miroslav Šatan.

Chára: Nevedel som, kto to je

Obranca HC Lev Zdeno Chára si s krajanom vymenil po zrážke pár slov, situáciu však nechcel veľmi komentovať. "Je to súčasť hry. Snažil som sa dokončiť súboj a ani som netušil, že je proti mne Miro. Aj to však patrí k hokeju," uviedol.

Podľa opory Slovana Bratislava Ľubomíra Višňovského zákrok bol pravdepodobne v medziach pravidiel. "Obaja sú kamaráti. Bol to pravdepodobne čistý ´hit´, ale nechcem ho príliš komentovať. ´Šarky´ nečakal, že to môže od Zdena dostať, preto sa to tak skončilo. Určite vedel, že tam Zdeno je. Netušil však, že aj v tejto situácii môže naňho vybehnúť. Určite to nečakal," povedal Višňovský.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA/AP

Súvisiace články