Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Štajnoch (22) nemá zlomenú panvovú kosť. Pauza ho neminie!
Zdielať na

Štajnoch (22) nemá zlomenú panvovú kosť. Pauza ho neminie!

Obranca Slovana Bratislava Martin Štajnoch nedohral pre zranenie v oblasti panvy utorňajší duel Kontinentálnej hokejovej ligy na ľade CSKA Moskva.

Štajnocha odniesli v 44. min po súboji pri mantineli na nosidlách z ľadu, prvé správy z Ruska hovorili o podozrení na zlomeninu panvovej kosti. Vyšetrenia v jednej z moskovských nemocníc však túto diagnózu nepotvrdili. Podľa výkonného riaditeľa HC Slovan pre KHL Alexeja Jaškina nemá Štajnoch kosť zlomenú a lekári vylúčili aj vnútorné krvácanie. Štajnoch neletel s výpravou na Slovensko, v ruskej metropole ho nechali lekári na pozorovaniach. V nemocnici absolvoval ultrazvuk, röntgen a vedenie klubu mu v týchto chvíľach vybavuje odlet domov.

"Dostal silný úder do hornej hrany panvovej kosti. Predpokladám, že sú poškodené aj úpony svalov v tejto oblasti. Je to bolestivý stav," informoval lekár Igor Slepčan, ktorý bol so Slovanom na zápase v Moskve. Doba liečenia bude známa až po ďalších vyšetreniach, Štajnoch však nenastúpi v najbližších dueloch Bratislavčanov.

Dvadsaťdvaročný obranca absolvoval v súboji na ľade CSKA do zranenia celkovo 20 striedaní, na ľade strávil 14:16 min. V premiérovej sezóne v KHL v 32 dueloch strelil 2 góly a pridal 7 asistencií.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články