Jasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Handzuš (35) nastúpi po 16 rokoch za Banskú Bystricu
Zdielať na

Handzuš (35) nastúpi po 16 rokoch za Banskú Bystricu

Hokejový útočník Michal Handzuš by chcel najbližšiu stredu odohrať prvý zápas od májového finále majstrovstiev sveta v Helsinkách.

V drese HC ´05 Banská Bystrica by mal vykorčuľovať na súboj Tipsport extraligy v Žiline. Po šestnástich rokoch nastúpi prvýkrát za klub, v ktorom vyrastal. V extralige hral naposledy za Zvolen počas výlukovej sezóny 2004/05. Handzuš si počas leta doliečoval zranenia stehenného svalu a bedrového kĺbu i následné problémy s vychýlenou panvou. Informuje o tom denník Šport. "Áno, chcel by som začať hrať na budúcu stredu," povedal pre Šport Handzuš.

Tridsaťpäťročný center bol v minulých dňoch v Prahe u špecialistu na uvoľňovanie svalstva. Doma podľa vlastných slov cvičí rehabilitačné prvky na panvu a chrbticu. Jeho rozhodnutie nastúpiť za Banskú Bystricu neovplyvnil súčasný stav rokovaní o novej kolektívnej zmluve v NHL. "Na začiatku októbra sme sa s predstaviteľmi klubu a trénermi rozprávali o tom, že môj návrat na ľad vyzerá byť reálny na prvý možný termín po reprezentačnej prestávke, a to sa naplnilo," dodal pre Šport Handzuš.

Za Banskú Bystricu hral naposledy kmeňový hráč San Jose Sharks 30. marca 1996, vtedajší ŠK Iskra Zlatý Bažant zdolal v prelínacej súťaži Skalicu a udržal si extraligovú príslušnosť.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články