Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Handzuš chce pomôcť Bystrici, Slovan Cháru nekontaktoval
Zdielať na

Handzuš chce pomôcť Bystrici, Slovan Cháru nekontaktoval

Hokejový extraligista HC´05 Banská Bystrica by mohol získať už v najbližšom čase výraznú posilu, počas lockoutu si dres klubu spod Urpína možno oblečie Michal Handzuš.

Útočník San Jose Sharks už dávnejšie avizoval, že v prípade dlhšej výluky by mohol sezónu začať v rodnom meste. Handzuš s Banskobystričanmi trénuje, ale zatiaľ v zápasoch nenastupuje. "Podstúpil menší zákrok na chrbte, kde mu vyberali nejaké veci. Má tam ešte stehy, a preto je opatrný. Už sme, samozrejme, spolu hovorili a vyzerá to tak, že ak bude výluka pokračovať dlhšie, nastúpil by v našom tíme,“ povedal pre hokejportal.net tréner "baranov“ Vladimír Országh, ktorý predpokladá prvý Handzušov zápas najskôr o dva týždne. "Ale možno prekvapí a bude hrať už skôr. Môj pohľad však je, že začne v druhej polovici októbra. Je to na ňom, on najlepšie pozná svoje telo,“ doplnil pre hokejportal.net Vladimír Országh.

Richard Zedník sa stále nerozhodol

V Banskej Bystrici by mohol hrávať aj Richard Zedník. Tridsaťšesťročný útočník vynechal poslednú sezónu a súčasnú ešte nezačal. Posledný zápas zatiaľ absolvoval v drese slovenskej reprezentácie na MS 2011 v Bratislave proti Dánsku. Jeho návrat na ľadové plochy však nie je vylúčený. "Pri hokeji teraz veľmi nie som. Skôr veľa cestujem, hrávam bedminton a futbal,“ priblížil svoj program v súčasnom období pre hokejportal.net Richard Zedník, ktorý uvažoval o tom, že si opäť oblečie hokejový výstroj: "Nie som však ešte pevne rozhodnutý, že by som sa chcel vrátiť. Jednou z možností je aj to, že sa nevrátim vôbec. Záleží na tom, či budem mať chuť do hokeja. Je to len o tom.“

Slovan Cháru vôbec nekontaktoval

Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára po prílete do Prahy, kde sa stal na obdobie lockoutu posilou HC Lev, priznal, že ho z ďalšieho klubu Kontinentálnej hokejovej ligy zo strednej Európy - Slovana Bratislava nekontaktovali. Kapitán Bostonu tak zamieril do miest, kde pred šestnástimi rokmi kariéru začínal. V roku 1995/96 prišiel ako mladík z Trenčína do Sparty Praha, kde sa mu mnohí vzhľadom na jeho korčuľovanie smiali. "Je to oveľa príjemnejšie, keď som v meste, ktoré poznám. Slovan ma nekontaktoval. Podpísal iných hráčov a pre mňa už nebolo miesto. Určite by bolo pekné si tam zahrať, ale myslím si, že neurobili zlé rozhodnutie. Majú super obrancov a celkovo kvalitné mužstvo," vysvetlil po prílete do Prahy podľa iDnes.cz Chára.

Dvojmetrová hviezda žiari v NHL

Vyše dvojmetrový obranca patrí medzi najväčšie hviezdy NHL, v roku 2011 sa pod jeho kapitánskou taktovkou stal Boston víťazom Stanleyho pohára. V drese HC Lev Praha si teraz vyskúša Kontinentálnu hokejovú ligu. "Je to veľmi kvalitná súťaž, Lev má dobrý tím. Chcel som mať nejakú motiváciu a hrať v najlepšej súťaži v Európe, čo KHL je," uviedol podľa iDnes.cz Chára. Po stredajšom prílete do Prahy pútal na druhom termináli ruzyňského letiska pozornosť. Od zástupcov nového zamestnávateľa okamžite dostal červený dres s číslom 33. Premiéru v ňom by mohol mať v sobotu v O2 Aréne proti Petrohradu. "Uvidíme. Je to veľká motivácia, KHL má svoje kvality. Teším sa na to," uviedol Chára, ktorý si v Európe bude musieť zvykať na iný štýl hokeja ako v zámorí. O jeho služby mali záujem po vyhlásení lockoutu viaceré kluby.

Chára nedokáže odhadnúť, ako dlho bude lockout v NHL trvať. Rokovania o novej kolektívnej zmluve momentálne nepokračujú a dohoda je v nedohľadne. "Jeden týždeň to vyzerá, že bude celú sezónu výluka, ďalší sa to môže celé otočiť a dôjsť k rýchlej dohode. Človek nikdy nevie, zo dňa na deň sa to môže zmeniť. Snažím sa byť optimista, že NHL sa čoskoro začne. Do Leva som išiel, aby som si zahral a mal dôvod bojovať. Mám rád súťaživosť," doplnil Chára.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články