Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Hossa trénuje v Chicagu, poberá plat od Blackhawks
Zdielať na

Hossa trénuje v Chicagu, poberá plat od Blackhawks

Slovenský hokejista Marián Hossa začal s individuálnymi tréningami na ľade, v utorok absolvoval hodinovú jednotku s trénermi klubu Chicago Blackhawks.

Slovákovi sa venoval najmä kondičný tréner klubu Kevin Delaney. Takmer pol roka po otrase mozgu, ktorý utrpel po zákroku Raffiho Torresa z Phoenixu, trénoval odchovanec Dukly Trenčín vo vysokom tempe a bez väčších problémov zvládol všetky predpísané cvičenia. Podľa webu CSNChicago.com môže na rozdiel od ďalších hráčov NHL Hossa trénovať v spoločnosti koučov klubu, keďže pred začiatkom lockoutu bol na listine zranených hráčov. Chicago mu zároveň vypláca dohodnutú mzdu. Ďalšími hráčmi Blackhawks, ktorí poberajú od klubu financie, sú Daniel Carcillo (podrobil sa operácii kolena) a Steve Montador (zranenie v hornej časti tela, pravdepodobne otras mozgu). Podľa ligových pravidiel sa na hokejistov, ktorí boli pred vyhlásením lockoutu na listine zranených, pravidlo o výluke nevzťahuje.

Hossovi prišlo vyhlásenie výluky vhod, môže sa pokojnejšie pripravovať na novú sezónu a nemusí nič uponáhľať. Po tréningu odmietol hovoriť so zástupcami médií. Naposledy pred zámorských novinárov predstúpil v júli počas akcie pre fanúšikov v Chicagu. V tom čase informoval, že sa pripravuje doma na Slovensku a cíti sa dobre.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, Hossa vs Columbus

Súvisiace články