Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na výluku NHL doplácajú najmä brankári. Aj Jaroslav Halák
Zdielať na

Na výluku NHL doplácajú najmä brankári. Aj Jaroslav Halák

Jaroslav Halák odchytal v St.Louis posledný zápas pred pol rokom. Hokej mu už poriadne chýba, ale kvôli výluke v NHL si ho nemôže užívať. Navyše, situácia v zámorí sa výrazne komplikuje.

Nie je jediný

"Ja nie som jediný, kto chce chytať v Európe. Je tam ešte povedzme 50 brankárov, ktorí by tu chceli pôsobiť," povedal Jaroslav Halák. Jeho agent stále hľadá seriózny európsky klub, ktorý zaplatí jeho poistku, ale nájsť momentálne angažmán brankárovi, hoci skvelému, je nesmierne ťažká úloha.

Navyše, rokovania o novej kolektívnej zmluve sú na mŕtvom bode. Hráči NHL nechcú o znížení platov ani počuť. "UVidíme teraz v najbližších dňoch, kedy sa veľa ukáže. Či sa to podpíše a začne NHL," dodáva gólman. Hráči NHL stále dôverujú vyjednávačovi Donaldovi Fehrovi. A vraj sa to nezmení ani vtedy, ak by sa výluka naťahovala. "Preto sme si ho aj zvolili jednotne a naozaj je to človek, ktorý ma s týmto skúsenosti a nejaké tie roky má
takéto vyjednávania za sebou
," dodal Halák.

Dohoda z noci na ráno

Zatiaľ to však na dohodu nevyzerá. Hráči posledný návrh vedenia ligy neprijali. Naopak, ich tri návrhy Gary Bettman zmietol zo stola. To ale neznamená, že by sa dohoda nemohla zrodiť kedykoľvek z noci na ráno.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články