Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Dukla Trenčín angažovala vicemajstra sveta Tomáša Kopeckého!
Zdielať na

Dukla Trenčín angažovala vicemajstra sveta Tomáša Kopeckého!

Hokejová Dukla Trenčín získala počas lockoutu v NHL prvú posilu zo zámorskej profesionálnej súťaže.

Premiéra v Skalici

Na pôsobení do konca výluky sa s vedením klubu spod hradu Matúša Čáka dohodol útočník Tomáš Kopecký. Vicemajster sveta 2012 absolvuje tohtosezónnu premiéru v drese Dukly v piatok v zápase proti Skalici.

"Tomáš Kopecký nám prichádza pomôcť. Zatiaľ sme sa dohodli do konca lockoutu, záleží teda na tom, ako sa vyvinie situácia v zámorí. V hre je ešte viacero alternatív, je však isté, že Tomáš si oblečie náš dres už v piatok proti Skalici a ďalej bude pokračovať v Dukle,“ uviedol na klubovom webe generálny manažér klubu Andrej Kollár.

Dvojnásobný víťaz NHL

Kopecký je zatiaľ na Floride, kde sa pripravuje na novú sezónu. Na Slovensko by mal doraziť včas, aby stihol piatkový duel. "Nevieme v tejto chvíli povedať, či bude u nás hrať päť, desať či dvadsať zápasov. My sme predovšetkým radi, že sa nakoniec rozhodol nám pomôcť,“ uzavrel na hkdukla.sk Kollár.

Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára Kopecký je odchovanec trenčianskeho hokeja. V zámorí je kmeňovým hráčom Florida Panthers. Za Duklu nastupoval v mládežníckych tímoch, v ročníku 1999/2000 hral za seniorov v extralige a v 57 stretnutiach strelil 3 góly a pridal 4 asistencie. Následne odišiel do zámoria, kde sa cez Lethbridge (WHL), Cincinnati (AHL), Grand Rapids (AHL) dostal do prvého tímu Detroitu, s ktorým v roku 2008 získal Stanleyho pohár.

Následne hral v Chicagu, s ktorým sa radoval z cennej trofeje v roku 2010. Od vlaňajška je hráčom Floridy.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články