Jasno
12°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Highlighty: Zvolen naďalej bez prehry, skvelý obrat Mountfieldu
Zdielať na

Highlighty: Zvolen naďalej bez prehry, skvelý obrat Mountfieldu

Zdroj: tasr

Hokejová Tipsport extraliga pokračovala zápasmi 11.kola.

HK 36 Skalica - ŠHK 37 Piešťany 3:2 po sam. nájazdoch (0:0, 2:1, 0:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 31. Vyrúbalík (Trška, Preisinger), 35. Kudrna (Barák), rozhodujúci sam. nájazd Preisinger - 23. Chylo (Haring), 47. Mertel (Stupka, T. Melichárek)
Vylúčení: 3:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška - J. Bachúrik, P. Šefčík, 1876 divákov

Skalica: Trenčan - Vyrúbalík, Trška, I. Jankovič, L. Kozák, Barák, Jaborník, Srnec - Kutálek, R. Školiak, Preisinger - T. Višňovský, Holovič, R. Konečný - J. Jurík, A. Kudrna, Klejna - Stieler
Piešťany: Tomek - V. Urban, Brňák, Drgoň, R. Filip, Cuník, K. Grman, A. Hruška, Bučka - Stupka, Mertel, T. Melichárek - J. Ručkay, Mišura, H. Ručkay - Chylo, Peško, Haring - M. Mihálik, V. Nemec, S. Saliji

Od úvodu sa hral opatrný hokej, o väčší rozruch sa postaral až Vyrúbalík, ktorý si napádaný S. Salijim takmer vrazil puk do vlastnej bránky. V 13. min sa perfektným zákrokom predviedol Trenčan a nedovolil tak Haringovi otvoriť skóre zápasu. Na opačnej strane sólom cez polovicu klziska zaujal R. Konečný, ale ani on a následne ani I. Jankovič neprekonali Tomeka.

Prvý gól zápasu padol až v 23. min, keď Chylo prekonal dezorientovaného Trenčana. Vyrovnávajúci gól dosiahli Skaličania v polovici zápasu, Vyrúbalík sa dostal k vyrazenému puku a tvrdou strelou spomedzi kruhov prekonal Tomeka. V 35. min sa o nádherný hokejový moment postaral Andrej Kudrna, ktorý sa predral do útočného pásma, puk si posunul pomedzi nohy obrancu, náznakom strely si položil brankára a zakončil do prázdnej bránky. Dve minúty pred koncom II. tretiny mali Skaličania blízko k tretiemu gólu. Po akcii dvoch na jedného zakončoval Kutálek, k dorážke sa dostal I. Jankovič, Tomek však nepustil puk za svoj chrbát.

Tempo hry sa stupňovalo, na oboch stranách sme mali možnosť vidieť množstvo spálených šancí. V 47. min sa hosťom podarilo vyrovnať. Trenčan šiel po puk za bránku, kde ho oň pripravil Stupka. Skalický gólman sa nestihol včas vrátiť a Mertel tak spokojne zakončil do úplne odkrytej bránky. Svoj tím mohol v 55. min poslať do opätovného vedenia Preisinger, no trafil len dobre postaveného Tomeka. V predĺžení gól nepadol, v samostatných nájazdoch rozhodol o víťazstve domácich Preisinger.

Svatopluk Kosík (asistent tréner Skalice): "Skalica chcela tri body, ale dôležité sú pre nás v tejto situácii, keď máme zranených sedem hráčov, aj dva. Chlapcom chcem poďakovať za bojovnosť a snahu, odviedli kus poctivej práce. Škoda, že v každom zápase sa dopúšťame hrubých individuálnych chýb, ktoré súper potrestá a naopak, naše ťažko vypracované šance zostávajú nevyužité."
Roman Sýkora (asistent trénera Piešťan): "Vedeli sme, že Skalica je nepríjemný súper a bude sa nám chcieť revanšovať za minulú prehru. Na začiatku sa hral vyrovnaný hokej, v druhej tretine sa nám podarilo skórovať. Uspokojili sme sa, čo využil súper a strelil nám dva góly. Do tretej tretiny sme nastúpili s tým, že nemáme čo stratiť a sústredili sme sa na útok. Podarilo sa nám vyrovnať. V predĺžení boli lepší domáci, no ustáli sme to. Na nájazdy sme vybrali troch hráčov, ktorým sme verili, no súper dal dva góly a my len jeden. Aj bod je pre nás cenný."

HK Nitra - HC´05 Banská Bystrica 4:2 (0:0, 0:1, 4:1)

Góly: 45. Martin Segľa (M. Kováčik, Trefný), 46. Stümpel (Mašlonka, R. Tománek), 52. T. Chrenko (Rais, Kmeč), 58. König (Hamrák, Podstavek) - 21. Michal Grman (Heizer), 55. Novajovský (Michal Grman, Heizer)
Vylúčení: 10:8 na 2 min, navyše: M. Kováčik 5+DKZ za faul kolenom - Slipčenko DKZ za opustenie bránky, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš - J. Brath, Tvrdoň, 2735 divákov

Nitra: M. Valent - Trefný, König, Ordzovenský, Vosátko, S. Hudec, Rais, M. Bača, Arvay - M. Kováčik, T. Chrenko, Martin Segľa - Jokila, Stümpel, R. Tománek - M. Mašlonka, Hamrák, Podstavek - Kmeč, Bene, Pupák
Banská Bystrica: Slipčenko (48. Dzubina) - Michal Grman, Richter, Bambúch, Kubka, Novajovský, Predajniansky, Styk, Ketner - Jabrocký, M. Hudec, Šimun, - Lamper, Heizer, F. Nemček - Jankovič, Češík, Petro - Zigo

Pred dobrou diváckou kulisou sa hral od úvodu hokej, ktorému nechýbalo nasadenie. Gólov sa však diváci v prvej tretine nedočkali. V 5. min nezakončil peknú individuálnu akciu Chrenko a o dve minúty neskôr nebol na opačnej strane pred domácou bránkou úspešný ani Lamper. Obe mužstvá si v ďalšom priebehu prvej tretiny dávali pozor na chyby a ak sa aj nejaké objavili, všetko vyriešili brankári.

Ten nitriansky však kapituloval krátko po prvej prestávke. V 21. min nechala obrana domácich príliš veľa priestoru Grmanovi a obranca hostí zo strednej vzdialenosti namieril presne - 1:0. Domácich inkasovaný gól zaskočil, no Bystrica ponúknuté príležitosti na zvýšenie náskoku nevyužila. V polovici druhej časti prebrali iniciatívu domáci hráči, ale ani najväčšia šanca Tománka sa gólom neskončila. Pozorný Slipčenko v bránke Bystrice vyriešil viacero nepríjemných situácií a pomohol svojmu tímu udržať tesný náskok po dvoch tretinách.

V 45. min hrali domáci presilovku a po Kováčikovej nevydarenej strele dorazil puk za Slipčenka Martin Segľa - 1:1. Radosť domácich divákov ešte neutíchla, keď už o 13 sekúnd neskôr Mašlonka prihral pred bránku Stümpelovi, ktorý zblízka poslal domácich do najtesnejšieho vedenia. Po ďalšej šanci domácich vznikla potýčka, po ktorej v zápase dohrali domáci Kováčik i brankár hostí Slipčenko. V euforickej atmosfére pridal v 52. min Chrenko tretí gól Nitry, ale hostia sa stihli vrátiť do zápasu. Päť minút pred treťou sirénou strelil gól Novajovský, ktorý zblízka využil presilovku. Dôležitý štvrtý presný zásah Nitry dosiahol už o tri minúty König, ktorý tvrdou strelou prekonal Dzubinu. Hostia v závere skúsili hru bez brankára, ale skóre sa už nezmenilo.

Karol Kolečáni (asistent trénera Nitry): "Po nešťastnom zápase v Trenčíne sme potrebovali vyhrať. Banská Bystrica je húževnatý súper, ktorý dobre korčuľuje. V prvých dvoch tretinách sme si vytvorili tlak, ale nepremenili sme naše šance. Dve tretiny sme sa trápili, ale v tretej sa nám to podarilo zlomiť. Víťazstvo nás samozrejme teší."

Vladimír Országh (tréner B. Bystrice): "Na horúcu nitriansku pôdu sme prišli v oklieštenej zostave a s túžbou bojovať. To sa nám aj dve tretiny darilo. V tretej sme však v priebehu pár sekúnd dvakrát inkasovali a potom to už pre nás bolo veľmi ťažké. Opäť sme sa presvedčili, že ak dáme do hry srdce, môžeme hrať s každým. Pre náš mladý tím je to opäť krôčik dopredu a treba si aj z tohto zápasu vziať ponaučenie."

MHC Mountfield - Dukla Trenčín 4:3 (1:3, 0:0, 3:0)

Góly: 20. T. Petruška (Markovič, A. Beňa), 46. Mikušovič (Murček), 50. M. Beran (Novotný), 58. Markovič (M. Beran) - 10. T. Bokroš (E. Bednár, Sojčík), 13. Sojčík (Lelkeš, Tybor), 18. Ľ. Vaškovič (Lelkeš, J. Koma)
Vylúčení: 3:5, presilovky: 2:2, rozhodovali: Lauff - Bogdaň, Jobbágy, 2800 divákov

MHC: Šúrek (18. Volentier) - A. Novotný, A. Beňa, R. Pukalovič ml., Tupý, Zukal, J. Perniš, Alexejev, M. Danko - Markovič, M. Beran, T. Petruška - Murček, M. Hollý, Mikušovič - Slávik, Fadrný, L. Vartovník - Hús, Dírer, Kentoš
Trenčín: Kristín - T. Bokroš, Biro, J. Koma, M. Nemčík, Habšuda, E. Bednár - J. Gašparovič, Marosz, Pardavý st. - Tybor, Lelkeš, Sojčík - Šišovský, M. Adamec, Jakúbek - Koyš, Broska, Ľ. Vaškovič

V úvode zápasu nechcelo ani jedno mužstvo otvoriť hru. V 4. min mieril Petruška do brankára Kristína. O 4 minúty neskôr hrali domáci 55-sekundovú presilovku piatich proti trom, ale počas nej ani netrafili bránku. Naopak, Dukla bola v presilovke efektívnejšia. V 10. min sa najskôr "preháčkoval" až pred Šúreka Marosz a neskôr T. Bokroš strelou pod hornú žŕdku otvoril skóre - 0:1. V 13. min poslal Lelkeš puk z rohu klziska "do jazdy" Sojčíkovi, ktorý strelou do ľavého horného rohu nedal Šúrekovi šancu. Martinčania sa snažili vrátiť do stretnutia, ale Beran ani Hollý nevyužili svoje príležitosti. V koncovke pohotovejší hostia udreli v 18. min tretíkrát. Vaškovičovi stačilo iba 15 sekúnd, aby zužitkoval presilovku a vyhnal Šúreka z bránky. Päťdesiatštyri sekúnd pred prvým klaksónom znížil v presilovke Petruška - 1:3.

Na začiatku druhej tretiny spálil šancu domáci Mikušovič. "Kosačky" sa naďalej snažili o kontaktný gól. Aktivitou oplýval najmä Beranov útok, ale do streleckej listiny sa v polovici stretnutia nezapísali Beran ani Markovič. Najbližšie ku gólu mal Dírer, no zblízka na dvakrát neprekonal Kristína. Duel potom naberal na obrátkach, veľa vzruchu priniesla 31. min. Najskôr mieril Markovič v dobrej pozícii nad Kristínovu bránku, potom sa na druhej strane v prečíslení dvoch proti jednému vyznamenal Volentier, ktorý kryl Gašparovičovu strelu zblízka. A keď v 35. min Dírer nepretlačil puk za Kristínov chrbát, Trenčania naďalej hájili dvojgólový náskok.

V 46. min sa domáci napokon dočkali. Pri avizovanom vylúčení hostí sa okolo bránky obtočil Mikušovič a znížil na 2:3, čím odštartoval gólový obrat zápasu. V 50. min už bolo vyrovnané - puk z Novotného hokejky sa odrazil pred Berana, ktorý ho blafákom dopravil do siete - 3:3. Domáci hnaní neúnavným publikom dokázali v 58. min Markovičom otočiť skóre - 4:3. Dukle k vyrovnaniu nepomohla ani 50-sekundová hra bez brankára.

Róbert Pukalovič (tréner Martina): "Do zápasu sme vstúpili katastrofálne. Prehrávali sme už 0:3 a vystriedali sme brankára. Pomohol nám strelený gól na konci prvej tretiny. Po ňom som dúfal, že by sme mohli získať aspoň bod. Napokon sa nám podarilo vyhrať - aj preto, lebo hráči vložili do stretnutia srdce, bojovali a správne sa popasovali s nepriaznivým vývojom stretnutia."
Róbert Kaláber (tréner Trenčína): "Vyšiel nám vstup do duelu, ľahko sme viedli 3:0. Škoda inkasovaného gólu na konci prvého dejstva. Druhú tretinu sme ešte zvládli, ale v poslednej časti hry nám už dochádzali sily. V tomto týždni sme mali nabitý program, hráči v ňom odohrali už štvrtý zápas.

MsHK DOXXbet Žilina - HKm Zvolen 3:5 (1:1, 1:2, 1:2)

Góly: 10. Lažo (R. Krajči, D. Devečka), 22. V. Škoda (R. Krajči), 47. Važan (R. Krajči) - 8. Michal Chovan (Juraško), 31. Škvaridlo (M. Výborný), 40. Škvaridlo (Michal Chovan, L. Jurík), 57. Michal Chovan (P. Hraško), 60. L. Jurík (Michal Chovan, P. Hraško)
Vylúčení: 10:8, navyše Lažo, Dlouhý, M. Kokavec - J. Mucha, Ťavoga 10 min za nešp. správanie, oslabenia: 1:1, rozhodovali: Orolín - Smerek, Smrek, 1030 divákov

Žilina: M. Laco - Rúfus, Harant, Brcko, D. Devečka, Dlouhý, Sekáč, Niník - M. Kokavec, Troliga, T. Varga - R. Krajči, V. Škoda, Lažo - Važan, Valášek, Drevenák - T. Sýkora, Horanský, Hájnik
Zvolen: Šimko - Juraško, P. Hraško, Ťavoda, J. Mucha, L. Pokovič, M. Výborný - P. Zuzin, Brabenec, Podkonický - Škvaridlo, L. Jurík, Michal Chovan - Méry, M. Jurík, Martin Ďaloga - Čanky, Huňady, Síkela

V stretnutí prvého s posledným začali lepšie domáci. Najskôr Kokavec a Krajči ohrozili Šimka, ale zvolenský brankár bol pozorný. Podobne v 6. min strelecké pokusy Síkelu a Čankyho zlikvidoval Marek Laco. V 8. min sa sám pred brankárom Žiliny ocitol Michal Chovan a otvoril skóre duelu. Domáci odpovedali o dve minúty, keď sa po závare pred bránkou presadil skúsený Lažo, ktorý pohodlne zasunul puk do odkrytej bránky Zvolena. Druhá desaťminútovka bola o vylúčeniach, početnú prevahu však ani jedno z mužstiev nevyužilo. Nervózny bol najmä záver prvej tretiny, keď hlavný rozhodca Orolín udelil 34 trestných minút.

Žilinčania mali dobrý vstup do druhého dejstva, keď unikol Škoda a Žilina viedla o gól. Stav stretnutia sa mohol meniť po strelách domáceho Sýkoru a Važana či hosťujúceho Výborného, ale obidvaja gólmani boli pozorní. V polovici riadneho hracieho času mali "vlci" 48-sekundovú početnú prevahu o dvoch hráčov, ale tú nevyužili. V 31. min po pravej strane unikol Škvaridlo a bolo vyrovnané. Žilina prevzala iniciatívu, ale strelecky nebola efektívna. Keď sa už zdalo, že druhé dejstvo skončí nerozhodne, Škvaridlo prekonal po druhýkrát Laca.

Posledná tretina bola obojstranne nervózna. V 46. min dostal domáci Troliga 4-minútový trest, ale počas oslabenia unikol Važan, ktorý vyrovnal na 3:3. Hra bola rozkúskovaná pre početné vylúčenia na oboch stranách. Žilina pridala, boli to však hostia, ktorí zásluhou Chovana v 57. min opäť išli do vedenia, keď sa tento útočník najlepšie zorientoval pred žilinskou bránkou. V poslednej minúte domáci tréner Ladislav Spišiak odvolal brankára a Chovan, ktorý bol na trestnej lavici nakoručuľoval na ľad a rútiac sa sám na prázdnu bránku ešte prihral Lukášovi Juríkovi, a ten spečatil druhé víťazstvo Zvolena v tejto sezóne.

Ladislav Spišiak (tréner Žiliny): "Keď si niekto v pondelok pozrie štatistiku trestných minút, bude vedieť, čo sa tu dialo. Inak si myslím, že išlo o štandardný zápas. Keby sme za stavu 2:1 strelili tretí gól, možno by to bolo iné stretnutie. Diváci videli obojstranne dobrý hokej, hráči sa prezentovali dobrými výkonmi. Ak takto budeme hrať, budeme aj bodovať. Chýba nám len povestný kúsok šťastia."

Peter Mikula (tréner Zvolena): "Bol to ťažký a nervózny zápas so zbytočne veľa vylúčeniami. Na môj vkus ich bolo veľa, najmä tých na 10 minút, čo bolo nevýhodné pre náš tím. Chýbala nám súhra a ľahkosť. Chlapci mali srdce na správnom mieste."