Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
V košickej Steel aréne horelo! Víkendové zápasy sú zrušené
Zdielať na

V košickej Steel aréne horelo! Víkendové zápasy sú zrušené

Hokejový klub HC Košice pre požiar trafostanice v Steel aréne neodohrá nasledujúce dva domáce zápasy Tipsport extraligy. Oceliari mali v piatok 12. októbra privítať v šlágri 10. kola lídra tabuľky zo Zvolena a v nedeľu 14. októbra v derby Poprad.

"Vzhľadom na okolnosti neodohráme piatkový a nedeľňajší zápas. Verím, že od pondelka už budeme opäť trénovať v Steel aréne a pripravovať sa na ďalšie stretnutia. Odložené súboje budeme dohrávať. Situáciu riešime, v pondelok chceme byť určite na ľade. Ak sa to nepodarí v Steel aréne, potom máme pripravené záložné riešenie," uviedol tréner HC Košice Radim Rulík. Zrušenie zápasov už potvrdil aj riaditeľ spoločnosti Pro Hokej Vladimír Paštinský. Zainteresované kluby sa teraz musia dohodnúť na termínoch dohrávok.

Internetová televízia HUSTE.tv ubezpečuje svojich divákov, že spomínané dohrávky sa budú vysielať aj v náhradnom termíne, ktorý určia zástupcovia klubov a Pro-hokeja v dohľadnej dobe. V prípade, ak si niekto už zrušené stretnutia predplatil, automaticky získava možnosť sledovať aj dohrávku.

Požiar v Steel aréne vypukol vo štvrtok večer po 22.30 h.

Likvidovalo ho desať hasičov takmer do pol jednej. Po príchode na miesto zásahová jednotka zistila, že horia elektrické káble a rozvodná skriňa s vysokým napätím, preto museli čakať na elektrikárov, ktorí vypli prívod elektriny do objektu. Predbežnú škodu odhadli hasiči na 200 000 eur. Experti z polície a HaZZ zisťujú presné príčiny požiaru.

Pre požiar v košickej Steel Aréne začala polícia trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti. Informovala o tom košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Čo bolo príčinou vzniku požiaru zatiaľ nie je známe. Úmyselné zavinenie požiaru podľa Mésarovej vylúčil privolaný pracovník hasičov. "K zraneniu osôb nedošlo," dodala.

V Steel aréne sa po požiari kontrolujú káble a čistia priestory.

Okrem extraligových duelov zrušili aj víkendové zápasy mládežníckych tímov. Ľad vzhľadom na počasie v metropole východu napriek výpadku energií drží, ale s pribúdajúcim časom sa bude zhoršovať jeho kvalita. Presný termín nabehnutia na normálnu prevádzku zatiaľ nie je stanovený. "Nešlo o žiadnu sabotáž, ale problém technického charakteru. Elektrina urobila za pár minút obrovskú ´paseku´. Škody budú v stotisícoch, ale ešte uvidíme, aké bude konečné číslo," dodal Igor Havrila.

Vojtech Petty, PR manažér HC Košice: „Zrušený je celý víkendový program Steel arény, to znamená všetky hokejové zápasy, či už A-mužstva alebo mládežnícke. Všetci diváci, ktorí si už zakúpili vstupenky, či už na piatkový zápas so Zvolenom alebo nedeľňajší s Popradom, si ich môžu ponechať na náhradné stretnutie alebo môžu požiadať o vrátenie zaplateného vstupného na tom predajnom mieste, kde si vstupenku zakúpili – samozrejme zatiaľ okrem pokladne Steel arény, kde nemáme doposiaľ elektrinu.“

SITA

Súvisiace články