Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Lažo späť v Bratislave, pozdravil sa hetrikom
Zdielať na

Lažo späť v Bratislave, pozdravil sa hetrikom

Len včera prehrali hokejisti HK Orange 20 s Trenčínom a už dnes im nakladali Žilinčania na čele s hrdým Bratislavčanom Miroslavom Lažom. Ten priateľov na tribúnach pozdravil hetrikom!

HK Orange 20 - MsHK DOXXbet Žilina 2:9 (0:5, 1:2, 1:2)

Góly: 31. A. Lipovský (Kolena), 43. Nechala (Mikéska, Kolena) - 2. Škoda (R. Krajči, Lažo), 8. Lažo (R. Krajči, D. Devečka), 12. R. Krajči (D. Devečka), 13. Lažo (Brcko), 16. R. Krajči (D. Devečka, Škoda), 21. M. Kokavec (T. Troliga, T. Varga), 35. T. Varga (M. Kokavec, Harant), 43. Lažo (Važan, R. Krajči), 52. T. Troliga (M. Kokavec, T. Varga)
Vylúčení: 9:11 na 2 min, navyše: D. Hudec 5+DKZ za narazenie na mantinel - Harant 10 min za napadnutie hlavy a krku, Škoda 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:3, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Martin Gašparík - Kacej, Návratek, 246 divákov

HK Orange 20: Romančík (13. A. Nagy) - Korím, Rusina, Mikéska, Nechala, Tóth, Buri, M. Bednár, Pospíšil - B. Mráz, Bíreš, D. Hudec - A. Lipovský, Kolena, Matis - Hinďoš, V. Fekiač, Uhrík - Klučiar, Boltun, Podsedlý
Žilina: Johanes - Harant, Rúfus, D. Devečka, Brcko, Leško, Dlouhý, Sekáč, T. Staňo - T. Varga, T. Troliga, M. Kokavec - Lažo, Škoda, R. Krajči - T. Sýkora, Valášek, Drevenák - Hájnik, Horanský, Važan



Hru mačky s myšou začali Žilinčania už v 2. min gólom Škodu. Ďalšie dva presné zásahy hostí pridali Lažo a R. Krajči, v 13. min strelil Lažo svoj druhý gól a v bránke HK Orange 20 nahradil Romančíka gólman A. Nagy. Ten ešte v prvej tretine inkasoval z hokejky R. Krajčiho a už v 24. sekunde druhej časti ho prekonal M. Kokavec. Dvadsiatke sa podarilo znížiť v 31. min, keď po skončení presilovky uspel zblízka A. Lipovský. Lažo potom nepremenil trestné strieľanie. Siedmy gól Žiliny zariadil T. Varga, ktorého strela sa od korčule jedného z obrancov odrazila za gólmana A. Nagya - 1:7. Za domácich skorigoval v 43. min v presilovke Nechala, ale už o 23 s neskôr po brejku skompletizoval hetrik Lažo - 2:8. Konečnú podobu výsledku dal v 52. min hosťujúci Troliga. Na "spadnutie" bola aj prvá tohtosezónna extraligová "desiatka", ale Žilinčania už domáceho brankára neprekonali. Veľmi blízko k tomu mal 91 s pred treťou sirénou T. Sýkora.

Ernest Bokroš (tréner HK Orange 20): "Zápas sme nezvládli. Platí to najmä pre prvú tretinu, ktorá nám už tradične nevyšla. Od druhej dvadsaťminútovky chlapci chceli napraviť neúspech z prvej, ale produkovali naivný juniorský hokej. Duel bol aj tak poučný, lebo sme mali možnosť sledovať správanie hráčov na ľade a striedačke za vysoko nepriaznivého stavu."

Ladislav Spišiak (tréner Žiliny): "Zápas nebol až taký jednoduchý, ako by sa mohlo zdať. Hráčov sme pripravovali, aby hrali disciplinovane a nenechali sa vyprovokovať. Potrebovali sme sa strelecky chytiť, no nemyslel so si, že to bude už dnes."

Súvisiace články