Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Húževnatým mladíkom chýba umenie, opäť nebodovali
Zdielať na

Húževnatým mladíkom chýba umenie, opäť nebodovali

V bratislavskom Ružinove privítali mladí reprezentanti ďalšieho súpera - trápiacu sa trenčiansku Duklu a opäť nezískali ani bod.

HK Orange 20 - Dukla Trenčín 1:5 (1:2, 0:2, 0:1)

Góly: 17. V. Fekiač (B. Mráz, A. Lipovský) - 14. Lelkeš (Pardavý, J. Koma), 17. J. Gašparovič (Pardavý, Marosz), 22. J. Gašparovič (Biro, T. Bokroš), 40. J. Koma (Sojčík, Tybor), 57. O. Mikula (Sojčík, E. Bednár)
Vylúčení: 10:14 na 2 min, navyše: Lelkeš (Trenčín) DKZ za tri fauly hokejkou, presilovky: 1:4, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Goga - Brath, Junek, 420 divákov

HK Orange 20: A. Nagy - Rusina, Korím, Nechala, Mikéska, Tóth, Buri, Pospíšil, M. Bednár - A. Lipovský, V. Fekiač, B. Mráz - Hinďoš, Bíreš, D. Hudec - Uhrin, Boltun, Kolena - Klučiar, Fujerík, Podsedlý
Trenčín: Kristín - T. Bokroš, Biro, M. Nemčík, J. Koma, Ďurkech, E. Bednár, Habšuda - Pardavý, Marosz, J. Gašparovič - Tybor, Lelkeš, Sojčík - O. Mikula, M. Adamec, Šišovský - Jakúbek, Broska, Kojš - Mravík



Hneď na začiatku zápasu mali domáci výhodu 39-sekundovej presilovky o dvoch korčuliarov, no Kristína vážnejšie neohrozili. Skóre duelu otvoril v 14. min hosťujúci Lelkeš, ktorý uspel v početnej výhode o dvoch hráčov. V 17. min vyrovnal po skrumáži v presilovke Fekiač, ale o šesť sekúnd neskôr na druhej strane uspel J. Gašparovič a Dukla opäť viedla. Po prvej prestávke pridal J. Gašparovič ďalší gól, no to bolo na dlhé minúty všetko, pretože rozhodcovia vylučovali najmä na strane Trenčína príliš necitlivo a najmä veľmi často. Dvadsiatka v množstve početných výhod nedokázala skorigovať nepriaznivý stav. Ako na to, nádejným mladým reprezentantom predviedol sekundu pred druhou sirénou obranca J. Koma vo svojom premiérovom súboji za Duklu. Len málo zaujímavú III. tretinu okorenila v 53. min pästná výmena medzi M. Bednárom a Sojčíkom. Definitívnu podobu výsledku dal v 57. min v presilovke hosťujúci O. Mikula.

Ernest Bokroš (tréner HK Orange 20): "Pre nás to bol duel, ktorý sme si prehrali nedisciplinovanosťou, pretože sme z piatich gólov dostali štyri v oslabení. Navyše sme hrali množstvo presiloviek aj o dvoch hráčov, no nedali sme v nich góly. To sa už aj my musíme obrniť veľkou trpezlivosťou, je to bieda. Celkový výkon je vždy rovnaký, obrovská snaha, korčuľovanie a napádanie, no chýba to umenie. Badal som na hráčoch, že sami zo seba boli nervózni, lebo sa im nedarilo premeniť množstvo šancí."

Jozef Daňo (asistent tréner Trenčína): "Prišli sme sem pre tri body, no vedeli sme, že to nebudeme mať ľahké. Súper má huževnatý tím, korčuľuje a snaží sa napádať. Komplikovali sme si situáciu oslabeniami, ale našťastie sme ich ubránili. Ak by dal súper v presilovkách o dvoch hráčov nejaké góly, mohlo to dopadnúť inak. Tri body máme, získali sme ich zaslúžene. Dvadsiatka však nehrala zle."

Súvisiace články