Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ovečkin hviezdou súboja v Bratislave? Podľa nás aj Šatan!
Zdielať na

Ovečkin hviezdou súboja v Bratislave? Podľa nás aj Šatan!

Hokejisti Slovana Bratislava po takmer mesiaci prehrali v Kontinentálnej hokejovej lige v domácom prostredí, ich víťaznú sériu pretrhol obhajca Gagarinovho pohára z Moskvy.

O výsledku prakticky rozhodla prvá tretina, v ktorej hral dôležitú úlohu hviezdny Alexander Ovečkin. Ruský útočník najskôr prvý gól Dinama vypracoval, druhý sám dal. V ďalšom priebehu síce Slovan zlepšil výkon, znížil na 1:2 a potom i na 2:3, ale vyrovnať sa mu už nepodarilo.

Premiéra Andreja Sekeru

"Prvých 10 minút sme hrali vynikajúco, potom sa prejavil u nás zbytočný rešpekt, čo skúsený súper využil. Od druhej tretiny sme hrali vyrovnanú partiu, ak nie lepšiu. Hokej sa však nehrá na šance či na žŕdky, ale na góly. Dinamo má vynikajúcich útočníkov, výborne korčuľovali a boli skutočne rýchli. Na ľade sme však piati plus brankár, ak budeme hrať stále ako tím, bude to v pohode,“ povedal po premiére v drese Slovana obranca Andrej Sekera.

Favorit sa triasol o výsledok

Dinamo bolo najmä v prvej dvadsaťminútovke lepším tímom. Od druhej tretiny prevzal iniciatívu Slovan a favorit sa až do konca triasol o výsledok. Dvoma gólmi sa na domácej strane prezentoval Miroslav Šatan. Kapitán Slovana prvý presný zásah dal po individuálnej akcii, keď sa presadil cez reprezentačného spoluhráča v drese Dinama Dominika Graňáka. "Miro vie dávať podobné góly. Celý zápas bol nebezpečný a hral perfektne. My sme v prvej tretine hrali veľmi dobre, v druhej sme si koledovali aj o ďalšie inkasované góly, niekoľkokrát pred našou bránkou horelo. Napokon sme vydolovali tri body. Súboj na Slovane sme brali s plnou vážnosťou, aj keď Bratislavčania sú nováčikom ligy. Čakali sme ťažký zápas a to sa napokon potvrdilo,“ uviedol Graňák.

Osobnosťou Dinama je Ovečkin

Jeho prínos pre tím je veľmi cenný. V nedeľu ho v Slovnaft aréne na ľade bolo vidieť. "Ako v každom zápase, aj dnes bol perfektný. Niekedy síce nedá gól, ale má neskutočne veľa energie a skvelú strelu. Tentoraz nás podržal aj strelecky, dal gól a pridal asistenciu. Je to jednoznačne dôležitá osobnosť tímu,“ chválil spoluhráča Dominik Graňák.

Nedeľňajší podvečerný súboj sledoval opäť vypredaný Zimný štadión Ondreja Nepelu. Fanúšikovia pripravili hráčom mohutné ovácie, pri odchode z ľadu zatlieskali aj hokejistom Dinama. "Atmosféra bola perfektná. Nie je to náhoda, že Slovan vyhral doma toľko zápasov. Páčila sa mi kulisa, je vidieť, že ľudia si hokej užívajú,“ doplnil Graňák.

Ovečkin nemal doteraz na Slovnaft arénu príjemné spomienky

V Bratislave na MS 2011 sa nedokázal presadiť a Rusko vtedy odchádzalo bez cenného kovu. Tentoraz sa všetko zmenilo a po zápase ho vyhlásili za najlepšieho hráča. "Bol to pre nás ťažký zápas. Dôležité bolo dať prvý gól. V druhej časti sme urobili niekoľko chýb a skomplikovali sme si situáciu. Hrali sme vtedy defenzíve, súper ukázal, že má dobrých a hráčov a najmä Šatana. V hale bola výborná atmosféra, fanúšikovia boli skvelí. S pribúdajúcim časom sa na ľade cítim lepšie a lepšie,“ poznamenal Alexander Ovečkin.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, Ovečkin - Dinamo Moskva

Súvisiace články