Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Chára videl pri premiére medzery, ktoré chce vylepšiť
Zdielať na

Chára videl pri premiére medzery, ktoré chce vylepšiť

Slovenský obranca Zdeno Chára odohral v sobotu svoj prvý zápas za HC Lev Praha.

Medzery postupne vylepším

Hokejový obranca Zdeno Chára odohral v sobotu v drese HC Lev Praha prvý súťažný zápas od májového finále majstrovstiev sveta v Helsinkách, v ktorom Slovensko prehralo s Ruskom. Vzhľadom na lockout v zámorskej NHL sa Chára dohodol na zmluve s českým účastníkom Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). Trenčiansky rodák premiérovo nastúpil v európskej nadnárodnej súťaži v O2 Arene v Prahe proti silnému SKA Petrohrad, jeho tím prehral 3:4.

"Bol to veľmi dobrý zápas, v závere vyrovnaný. Vyzeralo to na remízu, ale - žiaľ - inkasovali sme," povedal pre hokej.cz Chára, ktorý do českej metropoly priletel v stredu z Bostonu. Po troch dňoch ho čakal ostrý štart do sezóny. "Ešte to nie je také, aké by to malo byť. Boli tam medzery, ktoré postupne vylepším. Celkovo sa mi však hralo dobre. Dnes som sa snažil plniť pokyny trénera a dodržiavať systém hry, nechcel som zbytočne riskovať," zhodnotil svoj výkon Chára.

S Kovaľčukom sa veľmi nestretal

Petrohrad pricestoval do Prahy s mnohými zvučnými menami na čele s Iľjom Kovaľčukom. Práve súboj Cháru s Kovaľčukom lákal, do O2 Areny prišla najvyššia návšteva v histórii HC Lev (12 787 divákov). Obe hviezdy sa však na ploche súbežne neobjavovali príliš často. "Nebolo to o individuálnych súbojoch, ale o zápase dvoch tímov. Na ľade sme sa ani veľmi nestretali. Boli tam presilovky, tréneri točili štyri päťky, dosť sa to menilo," skonštatoval majiteľ striebra z MS 2012.

Chára sa dokázal prispôsobiť širšiemu európskemu klzisku i špecifikám ruskej KHL. "Je to iné ako v NHL, ale zasa nie až tak veľa. Samozrejme, na väčšom klzisku majú hráči viac priestoru, môžu sa tam trocha schovať, človek sa tomu musí prispôsobiť," porovnal Chára. "Ako by som zhodnotil Zdenov výkon? Čo k tomu povedať - je to pán hráč. Nastúpil na prvé stretnutie, bolo to preňho niečo nové, je treba dať mu určitý čas na adaptáciu. Pre nás to bude určite veľká pomoc," hovoril o novom spoluhráčovi Marcel Hossa.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU ZADARMO.

tasr, Chára Zlatý puk

Súvisiace články