Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
KHL: Ovečkin s Dinamom si vezie všetky body z Bratislavy
Zdielať na

KHL: Ovečkin s Dinamom si vezie všetky body z Bratislavy

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v nedeľňajšom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy s obhajcom Gagarinovho pohára Dinamom Moskva 2:3.

Bratislavčania prerušili sériu piatich domácich víťazstiev v KHL v rade. Slovan teraz čaká šnúra štyroch zápasoch na ľadoch súperov, najbližší odohrá vo štvrtok 11. októbra v Nižnekamsku. Na ďalší domáci zápas nastúpi slovenský účastník KHL v utorok 23. októbra, keď privíta CSKA Moskva.

Oba góly Slovana proti Dinamu strelil Miroslav Šatan, na opačnej strane žiaril Alexander Ovečkin s bilanciou 1 gól, 1 asistencia.

HC Slovan Bratislava - Dinamo Moskva 2:3 (0:2, 1:0, 1:1)

Góly: 28. Šatan, 55. Šatan (Bližňák, Sekera) - 6. Kokarev (Ovečkin, F. Novák), 15. Ovečkin (Anisin), 42. Šafigulin (Kvapil)
Vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Belov, Gusev - Gordenko, Marfionov (všetci Rus.), 10 055 divákov.

Slovan: Janus - Ľ. Višňovský, Sigalet, Štajnoch, Sekera, J. Tabaček, Švarný - Šatan, Bližňák, Vondrka - Dravecký, Kukumberg, Bartovič - Michel Miklík, Lipiansky, T. Mikúš - M. Daňo, Ölvecký, A. Šťastný - Kytnár
Dinamo: Jeriomenko - Graňák, F. Novák, Jalasvaara, Solovijov, A. Mironov, Gorochov, Barancev - Anisin, Gorovikov, Ovečkin - K. Volkov, Cvetkov, Kokarev - Kňazev, Babenko, Kasiančuk - Mosaľov, Šafigulin, Kvapil

Slovan dostal hneď v úvode možnosť presilovej hry, ktorú nevyužil a prišiel trest. Janus vyrazil Ovečkinovu strelu len pred Kokareva, ktorý otvoril skóre. Prvý útok domácich mohol potom vyrovnať, ale obliehanie bránky nezakončil úspešne. V polovici prvej tretiny zastavila po individuálnej Šťastného akcii strelu Ölveckého pravá žŕdka. Dinamo podnikalo rýchle protiútoky, z ktorých neustále hrozilo Janusovi. V 15. min nabil Anisin pri presilovke Ovečkinovi, ktorý z ľavého kruhu na vhadzovanie strelou z prvej zvýšil na 2:0. Moskovčania pokračovali aj naďalej v aktivite a domáca obrana bola preťažená.

V úvode druhej tretiny sa rútil na Jeriomenka osamotený Sigalet, ale svoje sólo nezakončil. Hráči Dinama boli naďalej nebezpečnejší, domácich pribrzdili v aktivite dve prísne vylúčenia. Slovanu sa podarilo znížiť v oslabení, Šatanova bekhendová strela si v 28. min našla cestu pomedzi Jeriomenkove betóny do siete. Kapitán Bratislavčanov potom mohol vyrovnať v presilovke, jeho tvrdú strelu brankár Dinama zlikvidoval. Slovan si počas presilovky vytvoril veľký tlak, ale obrana Moskovčanov odolávala. Slovenský tím tlačil a snažil sa o vyrovnanie. Ölvecký poslal v 36. min puk do jazdy pre Šťastného, ktorého teč skončil na brankárovi hostí. Na opačnej strane spálil tutovku Kokarev, ktorého teč zlikvidoval pozorný Janus. V 39. min opečiatkoval Bližňákov pokus žŕdku bránky.

V úvode tretej časti hry sa najskôr ocitol v nájazde na Jeriomenka Vondrka, aby udrelo na opačnej strane. Janusom vyrazenú strelu Kvapila vrátil tvrdo pod hornú žŕdku Šafigulin. Oba tímy si potom vypracovali viacero možností na skórovanie. V 55. min dal Bližňák spätnú prihrávku Šatanovi, ktorý z prvej prekonal Jeriomenka. Domáci sa snažili o vyrovnanie, ale nevyšla im ani záverečná krátka hra bez brankára.

Rostislav Čada (tréner Slovana): "O celkovom výsledku stretnutia rozhodla prvá tretina, v ktorej súper získal náskok zásluhou našej menšej agresivity a dôrazu pred bránkou. Mrzí nás prvý a tretí inkasovaný gól, ktoré boli lacné a súperovi sme ich darovali. V ďalšom priebehu stretnutia sme vyrovnali hru, vytvorili sme si šance. Mali sme niekoľko samostatných nájazdov, trafili sme žŕdku. Bohužiaľ, dôraz pred bránkou, aký nám predviedol súper, sme nemali. Určite sme proti šampiónovi KHL nesklamali a môže nás mrzieť, že sme pri troche šťastia nezískali bod.“
Olegs Znaroks (tréner Dinama): "Veľmi dobre nám vyšla prvá tretina. V druhej sme upustili od našej hry, hra z našej strany nebola dobrá. V šatni sme sa cez prestávku porozprávali a náš výkon sa v tretej časti hry zlepšil. Sme spokojní s víťazstvom.“

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články