Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
NHL: Pre výluku zrušili predsezónne prípravné duely
Zdielať na

NHL: Pre výluku zrušili predsezónne prípravné duely

Rokovania o novej kolektívnej zmluve medzi vedeniami hokejovej ligy NHL a hráčskej asociácie NHLPA by sa mali po dvoch týždňoch "ticha" obnoviť v piatok 28. septembra.

Vedenie NHL vo štvrtok zrušilo pre lockout aj zvyšné prípravné zápasy, ktoré sa mali odohrať na budúci týždeň. Základná časť novej sezóny 2012/2013 najprestížnejšej hokejovej súťaže na svete sa má začať 11. októbra, pre nezhody medzi NHLPA a majiteľmi klubov ohľadom kolektívnej zmluvy je jej štart neistý. Už pred týždňom vedenie NHL zrušilo 60 prípravných duelov, ktoré boli naplánované na posledný septembrový týždeň, po štvrtkovom rozhodnutí sa neuskutočnia ani zostávajúce predsezónne súboje. Pôvodná kolektívna zmluva vypršala 15. septembra a odvtedy je v NHL lockout.

Obe strany si vyhradili piatok, sobotu a nedeľu na ďalšie rokovania. Za spoločný stôl sa vrátia po vyše dvoch týždňoch, naposledy rokovali 12. septembra. Chýbajúca kolektívna zmluva pravdepodobne zapríčiní odklad začiatku základnej časti. Ak sa obe strany nedohodnú do polovice budúceho týždňa, vedenie NHL zrejme zruší program prvého týždňa súťaže. V najbližších hodinách budú NHL a NHLPA rokovať o bodoch kolektívnej zmluvy, v ktorých sa ich názory príliš nerozchádzajú. Najvážnejší bod - rozdelenie výnosov ligy - príde na program až neskôr.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, NJ Devils vs LA Kings

Súvisiace články