Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Najlepší obranca NHL 2012 uprednostnil Jokerit Helsinki pred KHL
Zdielať na

Najlepší obranca NHL 2012 uprednostnil Jokerit Helsinki pred KHL

Kluby fínskej hokejovej SM-Liigy angažovali na obdobie výluky v zámorskej NHL ďalších troch hráčov.

Švédsky obranca Erik Karlsson z Ottawy sa dohodol na spolupráci s Jokeritom Helsinki. Držiteľ Norrisovej trofeje pre najlepšieho obrancu NHL 2011/12 zvažoval aj ponuku zo švédskej Frölundy, kde v minulosti hrával. Napokon sa Karlsson rozhodol pre lepšie podmienky zo strany Jokeritu.

Dvadsaťdvaročný rodák z Landsbro hrával vo Švédsku v minulosti ako junior v Södertälje i v Boraase. Do zámoria odišiel v sezóne 2009/10, po roku na farme v Binghamtone sa stal oporou Senators. V uplynulej sezóne odohral za Ottawu 81 stretnutí základnej časti, v ktorých strelil 19 gólov a pridal 59 asistencií.

Patrik O´Sullivan z Phoenixu mieri do IFK

Do konkurenčného IFK Helsinki zasa zamieril Američan Patrick O´Sullivan z Phoenixu. Už pred 27-ročným krídelníkom IFK posilnili Fíni Sean Bergenheim a Lennart Petrell. O´Sullivan hrával v minulej sezóne striedavo v prvom tíme Coyotes a na farmách v Portlande a v Peorii. Obranca St. Louis Blues Kris Russell sa pre lockout dohodol na spoluhráči s TPS Turku. Dvadsaťpäťročný Kanaďan začal predchádzajúci ročník v Columbuse, ktorý ho následne vymenil do St. Louis.

Szczechura skončil v Prahe a zamieril do Rigy

Lotyšský účastník Kontinentálnej hokejovej ligy Dinamo Riga angažoval na zvyšok ročníka Paula Szczechuru, ktorý predčasne skončil v minulých dňoch v HC Lev Praha. Informuje o tom klubový web. Z českej metropoly odišiel Kanaďan po vzájomnej dohode. Szczechura si nevybojoval v kádri HC Lev stabilné miesto, nastúpil len v troch zápasoch. Posledný odohral ešte 13. septembra proti Čechovu. V drese Dinama by mal mať premiéru v piatok 28. septembra proti Spartaku Moskva. Szczechura má skúsenosti aj z NHL, kde hrával za Tampu Bay a Buffalo.

Hedman sa dohodol s Astanou

Obranca hokejovej Tampy Bay Victor Hedman bude počas lockoutu hrávať v tíme kazašského účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy Barys Astana. Dvojka draftu NHL 2009 sa už podľa championat.ru dohodla na kontrakte s Barysom, ktorý v pondelok hral v Bratislave so Slovanom, ale k oficiálnemu podpisu ešte neprišlo. Dvadsaťjedenročného obrancu by mali oficiálne v Astane predstaviť v najbližších dňoch. Hedman hokejovo vyrástol v liahni talentov z Örnsköldsviku v MODO Hockey. V minulej sezóne v 61 stretnutiach za Tampu v NHL strelil 5 gólov a pridal 18 asistencií.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, Erik Karlsson v drese Ottawy

Súvisiace články