Jasno
12°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Igor Nemeček sa stal členom exekutívy IIHF
Zdielať na

Igor Nemeček sa stal členom exekutívy IIHF

Zdroj: sita - Igor Nemeček na kongrese SZĽH

Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Igor Nemeček bude najbližšie štyri roky aj členom výkonného výboru Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF).

Do funkcie nastúpi 1. októbra. Nemečka zvolili do exekutívy v stredu na volebnom kongrese IIHF v Tokiu, na ktorom aklamačne potvrdili na ďalšie štyri roky za prezidenta Reného Fasela. Viceprezidentmi IIHF sa stali Fín Kalervo Kummola za región Európa/Afrika, Kanaďan Bob Nicholson za Ameriku a Thomas Wu za Áziu a Oceániu. Ani jeden z nich nemal protikandidáta. Do exekutívy sa ešte dostali Nemka Beate Gruppová, Maďarka Zsuzsanna Kolbenheyerová, Švéd Christer Englund, Rus Vladislav Tretiak, Američan Tony Rossi, Španiel Frank González, Francúz Luc Tardif a Dán Henrik Bach Nielsen. Generálnym sekretárom IIHF zostáva 53-ročný Nemec Horst Lichtner.

Nováčikmi vo výkonnom výbore sú Nemeček, Nicholson, Wu, Kolbenheyerová, Tretiak, Tardif a Bach Nielsen. Slovensko doteraz zastupoval v exekutíve Juraj Široký, ktorého v Tokiu spoločne so Švajčiarom Fabiom Ötterlim zvolili za audítora IIHF.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články