Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Siedmy zápas finále nemá nikdy favorita, titul chcú obaja
Zdielať na

Siedmy zápas finále nemá nikdy favorita, titul chcú obaja

Zdroj: sita - Play off, Slovan-Košice 6.zápas

O titule v slovenskej hokejovej extralige sa rozhodne až v siedmom finálovom zápase.

Výhodu domáceho prostredia v sobotňajšom súboji finále Slovnaft play-off Tipsport extraligy 2011/2012 budú mať hokejisti HC Košice, ktorí do vyraďovacej časti vstúpili ako víťaz dlhodobej sezóny. Duel sa uskutoční v sobotu 21. apríla 2012 o 18.00 h v košickej Steel aréne.

V stredu sme prehrali v Bratislave, teraz hráme opäť v Košiciach a určite chceme zvíťaziť," povedal jeden z najproduktívnejších Košičanov Vladimír Dravecký a pokračoval: "Na všetko, čo máme za sebou, sme už zabudli. Myslíme už len na sobotu a duel pred domácim publikom. Dúfam a verím, že zvíťazíme.“ Košice majú z predchádzajúcich troch sezón tri tituly a v sobotu majú šancu získať ako prvý klub v histórii štvrté prvenstvo v rade.

Slovan sa môže na trón vrátiť prvýkrát od roku 2008. V Košiciach chcú Bratislavčania uspieť, najmä keď sa s najvyššou slovenskou súťažou lúčia a chystajú sa do nadnárodnej Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). "O titule rozhodne siedmy zápas. Ak v Košiciach nadviažeme na dobrý výkon zo stredy, môžeme byť úspešní," myslí si jeden z najskúsenejších útočníkov Slovana Ján Lipiansky. "Rozhodujúci siedmy zápas nemá favorita. Dobre sa na ten duel pripravíme a uvidíme, ako to dopadne," dodal Lipiansky.

Útočník belasých Marek Bartánus sa môže v Košiciach cítiť ako doma, veď v minulosti hrával za mládežnícke tímy oceliarov aj seniorov, dokonca aj v play-off. „Teraz máme pred sebou najdôležitejší krok. Určite chceme v sobotu vyhrať. Bude to vyrovnaný zápas a opäť rozhodnú chyby. Kto ich urobí menej, ten zvíťazí," poznamenal pred rozhodujúcim zápasom celej sezóny rodák z Liptovského Mikuláša, ktorý je v Slovane na hosťovaní zo Sparty Praha. „Sezóna bola dlhá a náročná. Čo viac si môže divák želať ako finálovú sériu na sedem zápasov. My sa tešíme a priaznivci sa takisto majú na čo tešiť,“ doplnil 25-ročný krídelník.

Súvisiace články