Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Slovan si vynútil siedmy zápas, rozhodne sa v Košiciach
Zdielať na

Slovan si vynútil siedmy zápas, rozhodne sa v Košiciach

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v stredajšom šiestom zápase Slovnaft play-off Tipsport extraligy 2011/2012 v ľadovom hokeji pred vlastnými fanúšikmi nad HC Košice 6:3 a vyrovnali stav série na 3:3.

O majstrovskom titulu sa tak rozhodne až v siedmom zápase, ktorý sa uskutoční v sobotu 21. apríla 2012 o 18.00 h v košickej Steel aréne.

Košice sa dostali do vedenia už v 2. min, keď gólman Konrád odpálil puk iba pod korčule M. Bartánusa a skončil v bránke. Gól pripísali Draveckému. Vyrovnanie priniesla rýchla akcia v 13. min, na konci ktorej bol Bulík. Druhý gól Košíc pridal strelou švihom Dravecký, v presilovke potom na 2:2 vyrovnal M. Bartánus. V druhej časti sa do streleckej listiny najprv zapísali domáci hokejisti, Hyláka prekonali Harvey a Šatan. Na rozdiel jediného gólu skorigoval v presilovke obranca Homer. V úvode tretej časti nepremenil Dravecký trestné strieľanie a v 48. min pridal svoj ďalší gól v zápase M. Bartánus. Definitívnu podobu výsledku dal v 57. min D. Buc.

Stav série na 4 víťazstvá je 3:3, keď Slovan viedol v sérii 1:0 a prehrával 1:2 aj 2:3.

Hokej - Tipsport extraliga 2011/2012 - finále Slovnaft play-off - šiesty zápas (hrá sa na 4 víťazstvá):

HC Slovan Bratislava - HC Košice 6:3 (2:2, 2:1, 2:0) - stav série: 3:3

Góly: 13. Bulík (M. Bartánus, M. Hudec), 17. M. Bartánus (Lipiansky), 25. Harvey (Frühauf, M. Bakoš), 38. Šatan (Harvey), 48. M. Bartánus (Frühauf, M. Hudec), 57. D. Buc (A. Kudrna, Bulík) - 2. Dravecký, 15. Dravecký (Marcel Haščák, Martin Chovan), 40. Homer (Spilar)
Vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Minář, Hradil (obaja ČR) - M. Novák, Stano, 10 055 divákov

Slovan: Konrád - L. Kozák, Švarný, Dobroň, P. Frühauf, Štajnoch, Jerofejevs, P. Trška - Šatan, Lipiansky, L. Hudáček - M. Bartánus, Bulík, M. Hudec - D. Buc, Kukumberg, A. Kudrna - M. Bakoš, M. Sloboda, Harvey - Preisinger
Košice: Hylák - J. Tabaček, Homer, M. Novák, Šeda, Martin Chovan, M. Gajdoš, Slimák - Zálešák, Spilar, P. Bartoš - Michel Miklík, S. Gron, Jenčík - Dravecký, Marcel Haščák, Pašek - M. Baláž, L. Hvila, Mlynarovič - E. Piatak

Košičania sa paradoxne ujali vedenia bez jedinej strely na bránku, keď pred dobiedzajúcim útočníkom Košíc Draveckým sa snažil gólman Konrád odpáliť puk krížom cez tretinu, ten sa však zamotal pod korčule M. Bartánusa a skončil v bránke Slovana - 0:1. Vzápätí na druhej strane pohrozil D. Buc, ale jeho pokus nebol presný. V 5. min Hylák vychytal M. Bartánusa a v 9. min po vysunutí od Jenčíka strieľal S. Gron nad bránku. Slovan sa dočkal v 13. min, keď rýchlu akciu zakončil Bulík. Gólová odpoveď Košičanov nenechala na seba dlho čakať a Dravecký v 17. min švihom upravil na 1:2. Aj druhýkrát sa belasým podarilo zmazať manko, keď už po troch sekundách potrestal vylúčenie Jenčíka útočník M. Bartánus. Napriek streleckej prevahe domáceho mužstva (18:6) bol po dvadsiatich minútach vyrovnaný stav 2:2.

Slovan po nevyužitej presilovke, keď na trestnej lavici sedel Martin Chovan, nevyužil ani ďalšiu početnú výhodu pri vylúčení Michela Miklíka, aj keď na niekoľko desiatok sekúnd zatlačil hosťujúce mužstvo. Belasí sa prvýkrát dostali do vedenia v 25. min, keď Harvey po prechode do útočného pásma vystrelil a trafil pravý horný roh Hylákovej bránky - 3:2. O dve minúty neskôr brankár Košíc zasahoval pri tvrdej strele Jerofejevsa. Košice síce postupne získali optickú prevahu, ale boli v protiútokoch nebezpečnejšie. Ďalší gól Slovana pridal v 38. min kapitán Šatan, ktorý poslal do košickej bránky od hornej žŕdky odrazenú strelu Harveyho. Radosť priaznivcom Košíc urobil v 40. min obranca Homer, ktorý v presilovke prestrelil neistého Konráda.

V úvode tretej časti pri brejku Košíc v oslabení fauloval Lipiansky, no Dravecký nepremenil nariadené trestné strieľanie. Následne premárnili šance Šatan, Švarný aj M. Bakoš. V hre štyroch proti štyrom, keď na "lavici hanby" sedeli Kukumberg a J. Tabaček, Frühauf vysunul Bartánusa, ten "rozkýval" brankára hostí a upravil na 5:3. Znížiť mohol Šeda, ale Konrád vyrazil puk z jeho hokejky nad bránku. Neskôr neuspeli ani Michel Miklík a dvakrát Jenčík. Prišiel zákonitý trest na druhej strane, keď A. Kudrna po prechode do útočného pásma našiel D. Buca a ten ponad Hylákov pravý betón zvýšil na rozdiel troch gólov. Slovan si tak vynútil rozhodujúci siedmy zápas.

Jan Neliba (tréner Slovana): "O našom víťazstve rozhodol fakt, že po prvom inkasovanom góle sme zdvihli hlavy. Veď do konca stretnutia zostávalo takmer 59 minút. Boli sme bojovnejší, dôraznejší a zvíťazili sme zaslúžene. Vynútili sme si siedmy zápas, a preto v ňom logicky chceme zvíťaziť."
Miroslav Ihnačák (tréner Košíc): "Svojim zverencom nemôžem uprieť snahu. Snažili sa, vytvorili si čisté šance, ale nepremenili ich. To bolo rozhodujúce. Zálešák má horúčku, cítil sa slabý. Každý zápas je iný, teraz sa musíme pripraviť na rozhodujúci duel. Máme výhodu, že siedmy zápas sa hrá na našom ľade v Košiciach."
Ján Lipiansky (útočník Slovana): "Dobre sme sa na tento duel pripravili. Vedeli sme, že dnes musíme zvíťaziť, všetci sme sa veľmi chceli vrátiť do Košíc. O titule rozhodne siedmy zápas. Dnes sme podali dobrý výkon a keď na to nadviažeme v Košiciach, môžeme byť úspešní."
Marek Bartánus (útočník Slovana): "Vyhrať takýto zápas je krásny pocit, ale teraz máme pred sebou najdôležitejší krok. Určite chceme v sobotu vyhrať. Bude to vyrovnaný zápas a opäť rozhodnú chyby. Kto ich urobí menej, ten zvíťazí. Sezóna bola dlhá a náročná. Čo viac si môže divák priať ako finálovú sériu na sedem zápasov. My sa tešíme a priaznivci sa takisto majú na čo tešiť."
Vladimír Dravecký (útočník Košíc): "Nezachytili sme úvod zápasu a to sa nám vypomstilo. Keby som dal gól na 4:4 z trestného strieľania, mohlo by to byť o inom. Mrzí nás, že sme nevyužili presilovky, ale nič sa nedá robiť. Taká je realita, ideme späť do Košíc a tam chceme určite zvíťaziť."