Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
LM: Slov-matic odohral v Padove s favoritom vyrovnanú partiu
Zdielať na

LM: Slov-matic odohral v Padove s favoritom vyrovnanú partiu

Zdroj: noviny.sk z Padovy - LM, Marca vs Slov-matic FOFO

Futsalisti Slov-maticu FOFO Bratislava nestačili v prvom zápase D-skupiny elitného kola UEFA Futsal Cupu 2011/2012 na favorizovaný taliansky tím Marca Futsal, ktorému v hale PalaFabris v Padove podľahli 1:3.

Čestný úspech slovenského majstra zaznamenal Ladislav Mikita. Zverenci trénera Jána Janíka si v piatok o 18.30 h zmerajú sily s druhým súperom z Apeninského polostrova ASD Cittá di Montesilvano, ktorý vo štvrtok otvoril miniturnaj remízou 1:1 s Uraganom Ivano-Frankovsk. Zo štyroch skupín elitného kola (pozn. - okrem Padovy sa hrá v Moskve, Barcelone a Lisabone) si postup na záverečný turnaj Final Four zaistia len ich víťazi.

Elitné kolo UEFA Futsal Cupu 2011/2012 - D-skupina:

Marca Futsal - Slov-matic FOFO Bratislava 3:1 (1:0)
Góly: 2. Foglia, 22. Vinicius, 37. Pinto - 38. Mikita. Rozhodovali: Constantinides (Cyp.) a Cetin (Tur.), ŽK: Vinicius, Wilhelm, Coco (všetci Marca Futsal)

Zostava Slov-maticu: Gašparovič - Brunovský, Kozár, Mikita, Haľko - Sláma, Rafaj, Fehérvári, Rejžek (Brndiar, Bartošek, Bagin)

Slov-matic bez dištancovaného Friča a nie úplne zdravého Váradyho nezačal dobre a už v 90. sekunde prehrával po góle Fogliu. Potom sa však "fofáci" solídne držali a favoritovi boli vyrovnanými sokmi. Šance na vyrovnanie mali Brunovský, Fehérvári a Haľko, ale neuspeli, ibaže na druhej strane si ani Gašparovič na nedostatok práce nemohol sťažovať. Napriek úvodnému dejstvu bohatému na šance ďalšie góly nepribudli. Opäť však Slov-maticu nevyšiel úvod polčasu, v tom druhom inkasoval z futsalky Viniciusa už po 74. sekundách hry. Vedenie domáceho tímu mohlo byť aj vyššie, Slov-matic však držal nad vodou výbornými zákrokmi gólman Gašparovič. Tretíkrát kapituloval až v 37. minúte, o 56 sekúnd sa však dočkali aj hostia - gólom kapitána Mikitu na 1:3 aj stanovili konečný výsledok.

Ján Janík, tréner Slov-maticu: "Súper potvrdil svoju kvalitu, veď bol jasným favoritom tohto zápasu. Ja som spokojný s výkonom mužstva v prvom polčase. Dostali sme síce rýchly gól, ale po ňom sme začali hrať s vysunutou obranou, dokonca až pressing a mali sme aj dve-tri sľubné šance. Po zmene strán sme dostali dva góly, paradoxne nie z tutoviek Marcy, ale po našich chybách. V závere Mikita znížil a v power play bez brankára sme ešte chceli stretnutie zdramatizovať, ale nepodarilo sa nám to. Zajtra nás čaká druhý taliansky súper, úradujúci víťaz súťaže, takže ďalšia dobrá škola pre nás. Montesilvano po remíze s Ukrajincami musí hrať na víťazstvo, čo by mohla byť voda na náš mlyn."