Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
NBA All Stars: Novým kráľom smečiarov Jeremy Evans
Zdielať na

NBA All Stars: Novým kráľom smečiarov Jeremy Evans

Jeremy Evans preukázal najviac kreativity v sobotňajšom súboji smečiarov v rámci víkendu pre 61. Zápas hviezd basketbalovej NBA .

Odviezol si z Orlanda trofej z najsledovanejšej súťaže zručností. Krídelník Utahu bol pritom iba náhradník za zraneného Imana Shumperta z New Yorku a nemal veľa času na prípravu. Hlasujúcim divákom predviedol v prvom kole smeč s kamerou na hlave, v druhom zapichol do koša ponad asistenta sediaceho na barovej stoličke dve lopty za sebou a v treťom preletel v drese legendy Jazz Karla Malona ponad "poštára" - komika Kevina Harta, ktorý mu ho doručil.

"Chcel som sa tým poďakovať fanúšikom Jazz. Mám pocit, že to vyšlo, pomohol mi pri tom Dwight Howard," priznal víťaz Slam Dunk Contest, ktorý dostal 29 percent z 3 miliónov hlasov. V Amway Center sa síce v sobotu nesmečovalo cez auto ako vlani v podaní víťazného Blaka Griffina, ale Derrick Williams preskočil chopper, Paul George si nechal zhasnúť svetlá v hale a domáci Chase Budinger trafil do obruče so zaviazanými očami ako Cedric Ceballos v roku 1992.

Skákať vie aj Kevin Love, ale v sobotu predvádzal svoje strelecké umenie, keď vo finále súťaže trojkárov zdolal Kevina Duranta 17:14. "Dobre viete, že milujem doskakovanie a fyzickú hru pod košom. Ale keď som prišiel do NBA, povedali mi, že mám strieľať trojky. Tak som teraz tu a stále na sebe pracujem. Azda to svedčí o mojej univerzálnosti," povedal krídelník Minnesoty, ktorý pritom o postup z úvodného kola musel súperiť v minisúboji s Mariom Chalmersom. Obhajca vlaňajšieho prvenstva James Jones z Miami vypadol v druhom kole.

Najšikovnejším rozohrávačom sa stal francúzsky dirigent San Antonia Tony Parker. V prvom kole sa ako jediný zo šiestich účastníkov Skill Challenge dostal pri plnení predpísaných prvkov pod 30 sekúnd a v druhom - finálovom zdolal bostonského Rajona Ronda a Derona Williamsa z New Jersey.

V streleckej súťaži trojčlenných tímov poskladaných zo súčasných hráčov NBA a WNBA a legendy triumfovalo trio z New Yorku v zložení Landry Fields, Cappie Pondexterová a Allan Houston.

V nedeľu vyvrcholí víkend v Orlande samotným Zápasom hviezd medzi výbermi Západnej a Východnej konferencie.