Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Brankár (†22) hádzanárov Prešova zahynul pri autonehode
Zdielať na

Brankár (†22) hádzanárov Prešova zahynul pri autonehode

Hádzanári slovenského majstra Tatrana Prešov smútia. Ich brankár František Boháč (†22) v noci tragicky zahynul pri autonehode v Košiciach.

Čelný náraz do betónového piliera

Policajná správa KR PZ v Košiciach uvádza, že sa táto tragická nehoda stala dnes okolo 01:40 h na Americkej triede v Košiciach. Vodič šiel na vozidle značky Audi A4 v smere od obchodného centra k Ťahanovskej ulici, kde v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam z doposiaľ z nezistených príčin zišiel mimo vozovku a čelne narazil do betónového piliera nadchodu pre chodcov.

V čase nárazu sa tachometer zasekol, ukazoval 120 km/h. Mladý vodič utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. Okolnosti nehody vyšetruje polícia spoločne so znalcom z odboru dopravy.

Bol odchovancom Košíc, do Prešova prišiel v lete

František Boháč (†22) bol odchovancom košickej hádzanej. Z MHK prestúpil do Tatrana Prešov počas tohto leta. Bol perspektívnym brankárom pre slovenskú reprezentáciu, v jej drese debutoval v apríli v zápase proti Rakúsku v Tullne. Ako brankárska trojka figuroval v júni aj v nomináciii trénera Zoltána Heistera pre posledný júnový zápas uplynulej kvalifikácie o postup na budúcoročný európsky šampionát.

Pohreb pravdepodobne v sobotu, zápas odložia

"Je to obrovská strata pre náš klub, po ľudskej i hernej stránke. Pohreb bude pravdepodobne v sobotu, čo znamená, že náš zápas v SEHA lige proti Izvidaču Ljubuški bude odložený," povedal manažér Tatrana Prešov Miroslav Šosták.

pz/tatran prešov

Súvisiace články