Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ďalšia nehoda strieborného olympionika! Smrteľná!
Zdielať na

Ďalšia nehoda strieborného olympionika! Smrteľná!

Nigérijská futbalová reprezentácia prišla o 25-ročného obrancu Olubaya Adefemiho. Na diaľnici v Grécku nezvládol riadenie a pri autonehode zomrel.

Adefemi bol hráčom klubu Škoda Xanthi. Práve z tohto mesta cestoval po diaľnici do Kavaly, ale do cieľa svojej cesty už nedorazil. Rodine 25-ročného obrancu vyjadrili okamžite úprimnú sústrasť jeho klub a celé vedenie gréckej futbalovej ligy.

Reprezentant Nigérie sa stal hráčom Xanthi v lete roku 2010. Za Škodu stihol odohrať 24 zápasov, v ktorých dal dva góly.

Nigériu reprezentoval na olympijských hrách 2008 v Pekingu. V semifinále prispel gólom k vysokému víťazstvu 4:0 nad Belgickom. Afričania však súboj o zlato s Argentínou prehrali. Svoju krajinu Adefemi reprezentoval aj na majstrovstvách sveta 2005 hráčov do 20 rokov. Na nich sa tiež pričinil o strieborné medaily. Oba finálové zápasy "orli" prehrali s Argentínou Lionela Messiho.

Za prvý tím Nigérie premiérovo nastúpil 29. mája 2009 proti Írsku, na svojom konte má päť reprezentačných štartov. Hrával v Izraeli, Rumunsku, Francúzsku, Rakúsku a naposledy v Grécku.

Dopravná nehoda minulý týždeň poznačila aj život inému športovcovi, ktorý získal na pekingskej olympiáde striebro. Americká volejbalistka Stacy Sykorová utrpela ťažké zranenie hlavy, keď v hustom daždi havaroval autobus jej tímu Volei Futuro počas cesty na semifinále brazílskej volejbalovej ligy. Podľa posledných správ sa však Sykorovej stav, našťastie, lepší. Podľa vyjadrenia lekárov už dokáže dýchať bez prístrojov a začína sa pohybovať.

sita - Adefemi

Súvisiace články