Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
NOVINY.SK Z RUMUNSKA: Slováci nestačili na Čechov, nádej žije
Zdielať na

NOVINY.SK Z RUMUNSKA: Slováci nestačili na Čechov, nádej žije

Slovenskí futsalisti nestačili v druhom vystúpení 4. skupiny hlavného kola kvalifikácie ME 2012 na Česko, ktorému podľahli 3:5.

Od redaktora noviny.sk priamo z rumunského Targu Mureš Vladimíra Ambrozeka.

Druhý hrací deň na miniturnaji nevyšiel Slovákom podľa predstáv, keď opäť nenašli recept na reprezentáciu Českej republiky. Zápas mal jedno špecifikum, hráči Českej rep. Frič a Sláma totižto nastúpili proti svojim spoluhráčom zo Slov-maticu FOFO, ktoré tvorí gro reprezentácie Slovenska. David Frič dokonca gólom prekonal "svojho" brankára Gašaproviča v drese s dvojkrížom na hrudi. V poslednom zápase po dni voľna čaká našich chlapcov silné Nórsko, ktoré na turnaji predvádza skvelé výkony a iba víťazstvo posúva Slovensko v teoretickej rovine ďalej, i keď postup nemajú vo vlastných rukách. Českej republike na postup stačí neprehrať o viac ako dva góly, v tom prípade sa na ME v Chorvátsku predstaví aj domáce Rumunsko.

Zverenci trénera Richarda Bača deň predtým vo štvrtok zdolali na turnaji v Targu Mureš domácu reprezentáciu 6:5 a naďalej zostávajú v hre o postup na šampionát.

Po dni voľna však bezpodmienečne potrebujú zdolať v nedeľu Nórsko. So 6 bodmi na konte by sa na finálový turnaj mohli kvalifikovať z 2. miesta, ale záležalo by aj od vývoja v ostatných skupinách. Na kontinentálny šampionát, ktorý usporiadajú vo februári 2012 chorvátske mestá Záhreb a Split, postúpia priamo víťazi šiestich skupín plus päť najlepších tímov z 2. miest. Tucet účastníkov ME automaticky doplní Chorvátsko ako jeho usporiadateľ.

sumár - 4. skupina:

SR - ČR 3:5 (2:2)
Góly: 2. Haľko, 18. Fehérvári, 36. Kozár - 4., 26. Rešetár, 7. Seidler, 26. M. Mareš, 27. Frič, ŽK: Haľko, Brunovský, Mikita, Kyjovský - Janovský, R. Mareš, Seidler, ČK: 26. Várady. Rozhodovali: Lehtinen (Fín.) a Tomič (Chorv.), 700 divákov.

Zostava SR: Gašparovič - Brunovský, Várady, Mikita, Haľko - Rick, Kozár, Fehérvári, Rejžek  - Rafaj, Kyjovský (Vozár)

Slováci mali raketový vstup do zápasu a v 80. sekunde sa ujali vedenia zásluhou kanoniera Haľka. V ďalšom priebehu však súper zvýšil obrátky - Rešetár a po ňom Seidler otočili skóre. V 10. minúte videl žltú kartu Haľko, už druhú na turnaji, takže v dôležitom zápase s Nórskom nebude môcť nastúpiť. V závere polčasu si Slováci vytvorili plejádu šancí, Fehérvári jednu z nich premenil strelou do vinkla a vyrovnal na 2:2. Na začiatku druhého polčasu Česi v rozpätí 76 sekúnd strelili tri góly a Slováci prišli o vylúčeného Váradyho, čím sa ich koncepcia zrútila ako domček z karát. V 36. minúte vykresal iskierku nádeje Kozár, ale čas sa neúprosne krátil a na viac už sa Slováci nezmohli.

Mário Gašparovič, brankár SR: "Bol to maximálne vyrovnaný zápas. Uškodilo nám vylúčenie Váradyho, ktoré bolo prísne, lebo rozhodca podľa môjho názoru nemusel siahnuť hneď po červenej karte. Dostali sme v krátkom slede tri góly a potom sme prestali hrať. Musíme sa zomknúť, aj keď proti Nórom nám budú chýbať Haľko a Várady. Ja však stále verím, že postúpime. Česi nám sľúbili, že v poslednom zápase s Rumunskom nám zahrajú do kariet a pôjdu za víťazstvom, čo by nám veľmi pomohlo. My však v prvom rade musíme zdolať Nórov."
Vladimír Ambrozek (technický vedúci mužstva): "Odohrali sme smolný zápas, ktorý bol maximálne vyrovnaný. Prísne vylúčenie nášho piliera Váradyho nám zobralo vietor do plachiet a tak bude Vojto v dôležitom zápase proti Nórsku chýbať. Naviac sme prišli aj o top strelca Peťa Haľka, ktorý rovnako inkasoval prísnu druhú žltú kartu. Nálada v mužstve je dobrá, veríme, že severanov zdoláme a naši bratia z Českej republiky v poslednom zápase turnaja zabojujú a pomôžu nám splniť si najväčší sen - postúpiť na vrcholné futsalové podujatie, na ME 2012 v Chorvátsku."

ďalší výsledok:

Rumunsko - Nórsko 3:1 (1:0)
Góly: 4. Al-Ioani, 23. Matei, 35. Raducu - 37. Dahl, ŽK: Dobre - Rakvaag. Rozhodovali: Kovács (Maď.) a Cetin (Tur.)

Súvisiace články