Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
NOVINY.SK Z RUMUNSKA: Futsalisti prežili klinickú smrť
Zdielať na

NOVINY.SK Z RUMUNSKA: Futsalisti prežili klinickú smrť

Slovenskí futsalisti úspešne vstúpili do zápolení vo 4. skupine hlavného kola kvalifikácie ME 2012 v Targu Mureš, keď si vybojovali cenný triumf 6:5 nad domácim Rumunskom.

Od redaktora noviny.sk priamo z rumunského Targu Mureš Vladimíra Ambrozeka.

Ozajstné peklo si dnes na vlastnej koži prežili futsaloví reprezentanti Slovenska. Pred plnou halou, v ktorej nebolo počuť vlastného slova sa odohral dnes na "konci" sveta neľútostný boj o každú loptu a centimeter na ihrisku. Prvé dejstvo vyšlo Slovákom ako z rozprávky, keď favoritovi nastrieľali päť gólov a iba raz inkasovali. Po obrátke Rumunsko nasadilo hru bez brankára, na ktorú naši chlapci nevedeli dlho nájsť protizbraň. Nakoniec stratili štvorgólový náskok, ale posledné slovo mal nakoniec hráč Slov-maticu FOFO Bratislava Anton Brunovský, ktorý gólom cez celé ihrisko do prázdnej bránky strhol víťazstvo na stranu hráčov v modrých dresoch.

Veľa bude závisieť od zajtrajšieho výsledku proti Českej republike, domáci organizátori i činovníci zväzu totižto sľubujú Slovákom za dnešnú pre nich "tak potupnú" prehru ozajstné peklo. Nechajme sa prekvapiť, prípadná neprehra by znamenala priblíženie sa na dosah cieľu, ktorým postup na ME do Chorvátska určite je...

Zverenci trénera Richarda Bača si tak posilnili postupové vyhliadky na budúcoročný šampionát v Chorvátsku. V piatok o 15.30 SEČ si v ďalšom súboji zmerajú sily s Českom, ktoré v prvom zápase kvalifikácie zdolalo Nórsko 4:3.

Na kontinentálny šampionát, ktorý usporiadajú vo februári 2012 chorvátske mestá Záhreb a Split, postúpia priamo víťazi šiestich skupín plus päť najlepších tímov z 2. miest. Tucet účastníkov ME automaticky doplní Chorvátsko ako jeho usporiadateľ.

sumár - 4. skupina:

Rumunsko - SR 5:6 (1:5)
Góly: 18. Matei, 23., 36. Stoica, 30., 32. Gherman - 6. Mikita, 10. Haľko, 12. Kozár, 15. Rejžek, 19. Várady, 39. Brunovský, ŽK: Radu - Haľko, Rejžek, Fehérvári.
Rozhodovali: Kovács (Maď.) a Lehtinen (Fín.), 2000 divákov.

Zostava SR: Gašparovič - Brunovský, Várady, Mikita, Haľko - Kuhajdík, Kozár, Fehérvári, Rejžek (Vozár - Rick, Kyjovský)

Slováci prečkali úvodný drvivý tlak súpera a udreli v 6. minúte, keď otvoril skóre Mikita. Kapitán slovenského tímu bol pri chuti a v 10. minúte zvýšil na 2:0. Zverenci trénera Bača šokovali domácich výbornou efektivitou, keď z troch striel odskočili súperovi na rozdiel dvoch gólov. V 12. minúte strelil Kozár už tretí gól a domáci boli zrelí na uterák. V 15. minúte dal Rejžek po ďalšom ukážkovom brejku už na 4:0. Zúfalí Rumuni odvolali brankára a v početnej výhode v poli znížili, ale Várady strelou cez celé ihrisko do opustenej bránky stanovil na polčasových 5:1. Nádej do radov domáceho mužstva vlial Stoica a v polovici druhého polčasu dal Gherman už na 3:5, pričom herná prevaha bola na strane Rumunov a famózny Gašparovič bol neustále v permanencii. Gherman znížil na 4:5 a Stoica vyrovnal... Posledné slovo však mali Slováci, ktorí sa celé druhé dejstvo iba bránili - Brunovský 1:43 min pred koncom stanovil do opustenej bránky na víťazných 6:5 a dokonal slovenské prekvapenie.

Mário Gašparovič, brankár SR: "V prvom polčase hrali Rumuni zakríknuto, ale zasa v druhom im vychádzalo všetko, na čo siahli. Hrali 20 minút power play, dokázali vyrovnať, ale my sme dosiahli víťazstvo v zápase, na ktorý sme sa dlho pripravovali. Zajtra proti Čechom, ktorých dobre poznáme, by sme radi uhrali aspoň remízu a na záver kvalifikácie zdolali Nórsko, čo nám bude stačiť na postup."
Vladimír Ambrozek (technický vedúci mužstva): "Dnes sme odohrali vynikajúci zápas, v prvom polčase sme jasne dominovali, v druhom nás prevalcovali domáci... Nevedeli sme nájsť účinnú zbraň na ich vynikajúcu hru bez brankára. Dnes sme vyhrali bitku, ale vojnu ešte nie, zajtra nás čaká ešte dôležitejší zápas, ako dnes, aj keď Rumunsko na domácej pôde porazíte možno raz za život."

ďalší výsledok:

ČR - Nórsko 4:3 (4:2)
Góly: 7. Janovský, 7., 12. Belej, 10. R. Mareš - 7. Johnsen, 20. Ravlo, 27. Sortevik, ŽK: Oliva - T. Klaussen. Rozhodovali: Tomič (Chorv.) a Cetin (Tur.)

noviny.sk - Futsal, kvalifikácia ME Rumunsko-Slovensko

Súvisiace články