Skoro jasno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Remízu s Čile zachránil v poslednej sekunde Šulc
Zdielať na

Remízu s Čile zachránil v poslednej sekunde Šulc

Slovenskí hádzanári pokračovali aj vo svojom štvrtom vystúpení na 22. majstrovstvách sveta vo švédskom Göteborgu v neúspešných výsledkoch a po prehrách s Poľskom, Švédskom a Argentínou iba remizovali s jedným z papierových outsiderov šampionátu Chile 29:29.

Vyrovnávajúci gól strelil až v poslednej sekunde František Šulc. Navyše pre zvyšok šampionátu podľa všetkého prišli aj o Daniela Vala, ktorý si zranil koleno. V záverečnom zápase v D-skupine sa vo štvrtok predstavia proti Kórejskej republike.

D-skupina:

Chile - Slovensko 29:29 (15:12)

Slovensko: Štochl, Paul, Pramuk - Kopčo 3, Petro, Mazák, T. Urban, T. Straňovský 4, M. Straňovský 3, Antl 4, Šulc 7/2, Tumidalský 1, Kukučka 2, Tarhai, Nižňan 4, D. Valo 1
Rozhodcovia: Načevski, Nikolov (obaja Mac.), vylúčenia: 4:5, 7m hody: 3/3 - 6/4, 1000 divákov.

Úvodný polčas sa zdal byť len tretím dejstvom predchádzajúceho duelu, len to vyzeralo, že Argentínčania sa prezliekli do červených dresov. Slováci ale zostali pri bezradnej útočnej hre na vysunutú obranu tretieho panamerického tímu a hoci v úvode viedli, ich tesný náskok zase pochovala prehratá presilovka. Nemohúcnosť slovenských spojok pripomínala sabotáž a keď sa v 11. min Štochl zamotal pri zákroku do vlastnej siete a takmer sa zranil, jeho tím už prehrával. V 14. minúte už viedli Chiľania 7:5 a onedlho mizériu podčiarkol Valo, ktorý si v útoku zranil koleno tak, že pre neho podľa všetkého šampionát skončil. Kuriózne počas dvoch oslabení v slede sa Slováci vrátili do zápasu a Tomáš Straňovský po kontre v 25. minúte vyrovnal na 11:11, no už o dvadsať sekúnd bolo na svete ďalšie dvojgólové manko. Spojky sa na ich pozíciách už snažil nahradiť aj zúfalý krídelník Antl, ale bezúspešne, oddychový čas od Heistera pritom neprišiel za úvodnú tridsaťminútovku vôbec. Oči boleli zo slovenskej hry aj po prestávke a po chvíľkovom náznaku zlepšenia prišlo Kopčove vylúčenie a Chile už viedlo opäť o tri góly (21:18). Náskok narástol až na 26:22, ale päť minút pred koncom to bolo už znova len o jeden gól. Šulc nakoniec zabezpečil deľbu bodov.

Zoltán Heister, tréner SR: "Pokračovali sme v kríze z predošlých zápasov a chlapci si to museli všetko poriadne oddrieť. Mužstvo bolo po celý zápas v kŕči a zahodili sme veľa šancí na tri zápasy. Verím, že za iných okolností by sme tohto súpera poľahky zdolali."

Súvisiace články